מתכון

בורקס מנגולד

פברואר 2019
3 דירוגים
בורקס מנגולד של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון
בורקס מנגולד של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון

ניתן להקפיא את הבורקס טרם אפייתם כשהם עטופים היטב בניילון נצמד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את עלי המנגולד עד לריכוך מלא במעט שמן זית. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים להתקרר. טוחנים את העלים במעבד מזון עד קבלת מרקם של משחה גסה.

2

גוררים 100 גר' קשקבל ומפוררים את הריקוטה. מערבבים את עלי המנגולד עם הגבינות, ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3

מורחים דף פילו אחד בשמן זית, מצמידים אליו דף נוסף ומורחים שוב בשמן זית. חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 15X15 ס"מ. מרפדים תבנית שקעים (כמו לקאפקייקס) בריבועי הפילו וממלאים במלית המנגולד והגבינות. מקפלים את השוליים פנימה.

4

מפזרים מעל 2 כפות גבינת קשקבל מגוררת ואופים בחום של 190 מעלות עד השחמה.