מתכון

בורקס קורקבנים וביצה עלומה

6 דירוגים
בורקס קורקבנים של המנזר. צילום: רן בירן
בורקס קורקבנים של המנזר. צילום: רן בירן

חסר מעצורים: בורקס עם ראגו קורקבנים וביצה עלומה של המוסד התל אביבי ״המנזר״

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לראגו הקורקבנים:

לתערובת התבלינים:

לביצה העלומה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

הכנת קונפי קורקבנים

1

ראשית, מכינים קונפי קורקבנים: בסיר עם מים רותחים ומלח גס, חולטים את הקורקבנים כ־20 דקות (אם הקורקבנים מוכשרים – לא מוסיפים מלח למים), מוציאים לתוך מסננת ונותנים להם להתייבש כ־10 דקות. מכניסים את הקורקבנים לסיר בישול עם תחתית רחבה יחד עם השמאלץ המומס, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומבשלים כשעתיים עד לריכוך (תהליך שנמשך כשעה־שעה וחצי). מוציאים ומקררים יחד עם השומן שמכסה את הקורקבנים. שומרים בקירור.

אפיית הבצק

2

מרדדים קלות את הבצק לעובי של 4־5 מ״מ, חותכים לארבע קוביות ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. על כל צלע מהמרובע מניחים רצועה של בצק (באותו העובי המרודד. אורך הרצועה כאורך הצלע, רוחב כס"מ), כך שתיווצר מעין מסגרת לבצק. מברישים את הבצק בביצה טרופה עם קצת מים קרים. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות למשך 20 דקות עד להזהבה.

בורקס קורקבנים של המנזר. צילום: רן בירן

הכנת ראגו חלקי פנים

3

מלהיטים מחבת ברזל וצורבים בה את פטריות היער עם מעט שמן זית. מוסיפים את הכבדים והלבבות וצורבים תוך כדי ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הקורקבנים ואת תערובת התבלינים, הפטרוזיליה, המלח והפלפל (לפי הטעם).

בורקס קורקבנים של המנזר. צילום: רן בירן

הכנת ביצים עלומות

4

בקלחת מחממים את המים עד כדי בעבוע עדין, מוסיפים את החומץ ושולקים את הביצים (שוברים את הקליפה ומחליקים בעדינות את הביצה לתוך המים. מוציאים בעזרת מסננת מחוררת לאחר כמה דקות, כשרואים שהחלבון נקרש).

בורקס קורקבנים של המנזר. צילום: רן בירן

הרכבה

5

מחלקים את ראגו חלקי הפנים על הבורקסים, לפי מנות, ומניחים מעל כל בורקס ביצה עלומה.

בורקס קורקבנים של המנזר. צילום: רן בירן