מתכון

בייבי לוקוסים צלויים עם עשבים ולימונים

פברואר 2021
בייבי לוקוסים צלויים עם עשבים ולימונים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע.
בייבי לוקוסים צלויים עם עשבים ולימונים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע.

דגים טריים, עשבים רעננים והרבה מיץ לימון ועגבנייה במנה שלא דורשת שום מיומנות מלבד עין נכונה לבחירת הדג ויד אוהבת, שתרפד אותו בהמון עשבי תיבול

איך בוחרים דג טוב? מחפשים דג בעל בשר מוצק למגע, עור מבהיק ולח, עין בורקת ולא עכורה, וניחוח עדין של ים. אם אין לכם טאבון — גם תנור ביתי יעשה את העבודה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מדליקים טאבון או תנור על מצב גריל בחום של 250 מעלות ומפעילים את המאוורר הפנימי.

2

חורצים 3 חריצים לרוחב על פני העור של הדגים מכל צד ומניחים אותם בתבנית. סוחטים עליהם לימונים ועגבניות שרי. פורסים גס את הלימונים הסחוטים ומניחים אותם ואת עגבניות השרי הסחוטות בין הדגים.

3

מפזרים עשבי תיבול, פלפלים חריפים ושיני שום. בוזקים בנדיבות מלח גס, מזלפים שמן זית ומעסים בהם את עור הדגים.

4

מכניסים את התבנית לטאבון ומסובבים כל 5 דקות. בתנור אין צורך לסובב, כי פיזור החום אחיד. צולים כ-20 דקות, הופכים וצולים כ-20 דקות נוספות. מדי פעם נוטלים מעט נוזלים מתחתית התבנית ויוצקים על הדגים. לקראת תום הצלייה מפרידים בזהירות את הבשר באזור הראש — אם צבעו השתנה משקוף ללבן אטום, סימן שהדג מוכן.