מתכון

ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן

פברואר 2016
ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

גיוונים:

  • במקום לטבול את הביסקוטי בשוקולד מומס, מוסיפים לבצק כוס שוקולד צ'יפס לבנים.
  • מחליפים את קליפות התפוזים בקליפות קלמנטינה ופומלה מסוכרות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם בהיר ומעט אוורירי. מוסיפים ביצים, ליקר וקליפת תפוז מגוררת בהדרגה ותוך כדי הקצפה.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שנוצר בצק.

4

מוסיפים קליפות הדרים מסוכרות ואגוזים ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד שהם נטמעים בבצק.

5

יוצרים גלילות מוארכות (נקניקים) ומניחים בתבנית במרווחים.

6

אופים כ-25 דקות עד שיציב וזהוב מאוד. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

7

מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות, או עד שאפשר לפרוס מהן עוגיות בלי שהן יתפרקו. בשלב זה הבצק לא אפוי לגמרי במרכז. חותכים בסכין לחם (משונן) לעוגיות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את העוגיות על צידן על רשת או תבנית.

8

מחזירים לתנור לייבוש במשך רבע שעה עד שהן קלויות וזהובות.

9

מצננים לגמרי וטובלים בשוקולד לבן מומס. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתייצב.

10

שומרים בקופסה אטומה.