מצטיידים מראש בביצי הפתעה שקופות, מניחים בתחתית עוגיות אוריאו, מזלפים מעליהן מוס נוטלה, שכבת טראפלס שוקולד וחצאי פררו רושה – והכל בקלות ובמהירות. תתכוננו לקבל מחמאות!
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למוס נוטלה:
לשכבת טראפלס שוקולד ונוטלה:
לתחתית ולעיטור:
אופן ההכנה
מכינים מוס שוקולד:
1
מניחים בקערת המיקסר עם וו הקצפה, את השמנת ומקציפים במשך 2 דקות עד שמתקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הנוטלה וממשיכים להקציף עד שמתקבל מוס יציב.
מכינים טראפלס שוקולד נוטלה:
2
בקערה קטנה מניחים את השמנת והשוקולד וממיסים במיקרו בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב.
3
קולים את אגוזי הלוז במחבת, ללא שמן, עד הזהבה קלה.
מרכיבים את הביצים:
4
מפוררים בתחתית כל ביצה עוגיית אוראו.
5
מזלפים עד ל-3/4 גובה מהמוס ומניחים מעליו מהשוקולד המומס עם הנוטלה עד לגובה תחתית הביצה. מעבירים למקרר לשעה.
6
חותכים את הפררו רושה לחצאים ומניחים מעל השוקולד. מעטרים בעוגיות מיני אוראו ואגוזי לוז.
- המצרכים מספיקים ל-10 ביצים. אם נשאר לכם מעט מהקרמים אפשר לזלף לכוסות שקופות ולהכין קינוחי כוסות.
- את התבניות של הביצים ניתן לקנות בחנויות חד פעמי כמו פעמית סטור, פאן סיטי וכדומה. המחיר הממוצע שלהן נע בין 14-16 ש"ח למארז של 10 ביצים שאפשר לשטוף ולהשתמש בהן כמה פעמים.
- שומרים את הביצים במקרר עד להגשה.