לרוב העגבניות של העונה מתוקות מאוד, לכן לא המתקתי את הקוקטייל. אם הוא חמוץ מדי מוסיפים מעט סירופ מייפל.
כך מכינים בבית שעועית כבושה
כך מכינים בבית צלפים כבושים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
מביאים שפע מים לרתיחה. חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה, מעבירים למים הרותחים, חולטים דקה ומוציאים. מסירים את הקליפה וחוצים את העגבניות
2
טוחנים עגבניות ו־ 1 כוס מים בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה.
3
מכינים את הקוקטייל ומגישים: מניחים בכל כוס 4־ 5 קוביות קרח, יוצקים 1/4 כוס מחית עגבניות, מוסיפים כפית צלפים קצוצים, 1/2 כפית סלרי קצוץ, מנת וודקה (60 מ״ל), שעועית מותסס, חזרת, פלפל שחור, צ'ילי וזרזיף שמן זית. מקשטים בעלי דפנה וחצי במיה.