מתכון

בלאדי מרי עם צלפים ושעועית מוחמצת

אוגוסט 2020
בלאדי מרי עם צלפים ושעועית מוחמצת של רינת צדוק | צילום: שני בריל
בלאדי מרי עם צלפים ושעועית מוחמצת של רינת צדוק | צילום: שני בריל

קוקטייל קלאסי וּותיק שזכה למיליון גרסאות. הגרסה שלי עשויה מעגבניות, צלפים כבושים ושעועית ירוקה מותססת

לרוב העגבניות של העונה מתוקות מאוד, לכן לא המתקתי את הקוקטייל. אם הוא חמוץ מדי מוסיפים מעט סירופ מייפל.

כך מכינים בבית שעועית כבושה

כך מכינים בבית צלפים כבושים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים שפע מים לרתיחה. חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה, מעבירים למים הרותחים, חולטים דקה ומוציאים. מסירים את הקליפה וחוצים את העגבניות

2

טוחנים עגבניות ו־ 1 כוס מים בבלנדר או במעבד מזון למחית חלקה.

3

מכינים את הקוקטייל ומגישים: מניחים בכל כוס 4־ 5 קוביות קרח, יוצקים 1/4 כוס מחית עגבניות, מוסיפים כפית צלפים קצוצים, 1/2 כפית סלרי קצוץ, מנת וודקה (60 מ״ל), שעועית מותסס, חזרת, פלפל שחור, צ'ילי וזרזיף שמן זית. מקשטים בעלי דפנה וחצי במיה.