2 תבניות ריבועיות בגודל 22 ס"מ (או גודל דומה)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת הבלונדיז
אופן ההכנה
מכינים למון קרד
1
שמים חלמונים, סוכר, מיץ וקליפת לימון בקערה חסינת חום ומבשלים על בן מארי על להבה נמוכה תוך כדי טריפה 7-5 דקות עד לקבלת קרם סמיך במרקם של קרם פטיסייר. מסירים מהכיריים וטורפים פנימה חמאה עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
2
יוצקים את הקרם לכלי רחב, מכסים את פניו בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה לפחות.
מכינים את הבלונדיז
3
מחממים תנור ל- 175 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט חמאה.
4
ממיסים חמאה ושוקולד לבן במיקרוגל או על בן מארי וטורפים לתערובת מבריקה. טורפים פנימה ביצים, מיץ לימון ואת הלמון קרד.
5
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח ופרג בקערה נפרדת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות עד שהם נטמעים בתערובת. יוצקים את הבלילה לתבניות באופן שווה.
6
אופים כ- 25-20 דקות עד שהחלק העליון של הבלונדיז מזהיב קלות וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח (לא מכוסה בבלילה). מצננים במקרר, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים. הבלונדיז המוכנות נשמרות במקרר כשבוע או עד חודש במקפיא.