מתכון

בליני

אוקטובר 2019
4 דירוגים
בליני. צילום: shutterstock
בליני. צילום: shutterstock

חביתיות תפוחי אדמה רכות מהמטבח הרוסי שמגישים פתוחות עם ביצי דגים ושמנת. הן נהדרות גם עם בשר מעושן וסלט רענן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי רותחים כ-40 דקות לריכוך. מועכים למחית חלקה ומצננים.

2

כאשר המחית צוננת מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה.

3

מחממים מחבת מעל להבה בינונית, מוסיפים כף שמן זית או חמאה ומברישים כך שהשמן יכסה את כל התחתית (אפשר גם לפזר את השמן על התחתית בעזרת נייר מטבח). יוצקים למחבת כמצקת מהבלילה ליצירת עיגול בקוטר של כ-5 ס"מ, מטגנים מעל להבה בינונית עד שבועיות מופיעות על פני הבליני, הופכים ומטגנים דקה-שתיים נוספות. מטגנים כך את כל הבלילה, אם יש צורך משמנים שוב את המחבת בין מחזורי הטיגון. מגיים עם ביצי דגים ושמנת חמוצה או עם בשר מעושן וסלט עגבניות