מבשלים

תוספות שוות על בסיס תפוחי אדמה

בתנור, בסגנון הודי ואפילו מג'דרה - התוספות שתופסות
מרץ 2019

תפוחי אדמה – מה זה פריך מבחוץ ונימוח בפנים?
קונים תפוחי אדמה מזנים דלי עמילן שמתאימים לאפייה. תפודים קטנים מזן ראטה או אלה הנמכרים בשקיות למיקרו לא חייבים לקלף או לחתוך.
שומן כדי שהקסם יתרחש והתפודים ייאפו עד פריכות בלי להתייבש, חייבים להוסיף שמן, מיונז או חמאה.
ממליחים בלי מלח העסק פשוט לא עובד. זה לא רק בגלל הטעם אלא גם כי המלח סופח אליו נוזלים עודפים.
עם או בלי קליפה? הקליפה שומרת היטב על המרקם של התוכן, אבל זה לגמרי עניין של הרגל. אם מחליטים להשאיר, צריך לזכור לקרצף את התפודים היטב לפני האפייה.
לכסות או לא? לרוב אפשר להתחיל באפייה עם כיסוי, להורידו לקראת הסוף ולאפות להשחמה. אם אופים בנוזלים, אין צורך בכיסוי כלל.
חימום חוזר אפשרי, אבל קשה לשחזר את המרקם. אפשר לאפות חצי אפייה ולסיים למחרת או לפני ההגשה.

מאפינס תפוחי אדמה ובולגרית עם עשבי תיבול וזיתים שחורים

מאפינס מלוחים ים תיכוניים, שמעלים ניחוחות אפייה מפתים, הודות לבלילה עם שלל גבינות איכותיות, זיתים ועשבי תיבול למתכון המלא
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק

בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה עם תפוחי אדמה הוא יצירת מופת למתכון המלא
משמאל למעלה, בכיוון השעון: ראטה, דזירה, אליאנס, שרי, תפוחי אדמה קטנים, בלו בל, ניקולה, ויטלוט. תפוחי אדמה. צילום: שני בריל
משמאל למעלה, בכיוון השעון: ראטה, דזירה, אליאנס, שרי, תפוחי אדמה קטנים, בלו בל, ניקולה, ויטלוט. תפוחי אדמה. צילום: שני בריל

המדריך של מיכל חביביאן לזני תפוחי אדמה

תפוחי האדמה של שלהי האביב מגיעים בשפע מסחרר של זנים וגוונים ומציפים את השווקים. כך תתאימו את התפוד הנכון למשימה לכתבה המלאה

תפוחי אדמה בפרמזן ועשבי תיבול על יוגורמה עיזים

תפוחי האדמה החמים נעטפים בתערובת עשבי תיבול ופרמזן שמעניקים להםם המון טעם ומרקם מפתחי בכל ביס למתכון המלא
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה

גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה למתכון המלא
תפוחי אדמה הודו סטייל מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
תפוחי אדמה הודו סטייל מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

תפוחי אדמה הודו סטייל

2 דירוגים
הפעם הלכתי על הסטייל ההודי החריף, הפריך מבחוץ והרך מבפנים, זה טעים כל כך וקל כל כך וכן, זה אפוי - אז בכלל! למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון

2 דירוגים
מנה שיקית וטעימה שמתכתבת עם הטרנד המזרח האירופאי: סלט תפוחי אדמה קר עם איולי לימוני ופיסות רכות של קרפיון צלוי למתכון המלא
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות

1 דירוגים
את תפוחי האדמה המבושלים מועכים גס, כדי שהמרקם והטעם שלהם יורגשו. מתבלים ומעצבים לעוגות אישיות קטנות. מגישים כתוספת לבשר או עוף למתכון המלא
דגי ים קטנים מטוגנים בטמפורה וסומאק ברוטב עמבה של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דגי ים קטנים מטוגנים בטמפורה וסומאק ברוטב עמבה של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דגי ים קטנים מטוגנים בטמפורה וסומאק ברוטב עמבה

3 דירוגים
הטוויסט של המנה מגיע מהתיבול הים תיכוני החמצמץ של הבלילה ומרוטב הטבילה המפתיע למתכון המלא
פילה דג עם סלנובק חלושקי של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
פילה דג עם סלנובק חלושקי של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

פילה דג עם סלובק חלושקי (ניוקי סלובקי)

4 דירוגים
נתקלתי במנה הזאת לפני כמה שנים בטיול לצ'כיה ולקחתי אותה לכיוון שמחמיא לתוצרת ולדגה המקומית למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום

2 דירוגים
הכוסברה היא לא רק חלק מן הסלט, אלא משתלבת גם ברוטב ובשני המקרים מחמיאה מאוד לטעמם של תפוחי האדמה למתכון המלא
  • סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק

2 דירוגים
גרסה משודרגת לסלט תפוחי האדמה שכולנו אוהבים, עם קונפי דג לברק ואיולי טרגון שמקפיצים את הטעמים למתכון המלא
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

9 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא
חביתומא - פריטטה עם פירה, שום ועשבי תיבול של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
חביתומא - פריטטה עם פירה, שום ועשבי תיבול של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

חביתומא – פריטטה עם פירה, שום ועשבי תיבול

9 דירוגים
זו לא סתם חביתה: זו פריטטה עם מרקם אוורירי מפנק וטעמי שום וזעתר שיכולה לעמוד במרכז שולחן הבראנץ' למתכון המלא