מתכון

במיה בשום, לימון ופטרוזיליה

נובמבר 2015
6 דירוגים
במיה בשום, לימון ופטרוזיליה
במיה בשום, לימון ופטרוזיליה

כמה פשוט, ככה טעים

כמה פשוט, ככה טעים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסירים בזהירות את גבעולי הבמיה בעזרת סכין חד, בלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. מניחים את הבמיה על נייר סופג ומייבשים (אפשר בנוסף לייבש שעה-שעתיים בשמש).

2

מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן ואת הבמיה ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים, מיץ לימון ושום ומאדים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהבמיה מתרככת מעט אך נותרת פריכה.

3

מזלפים מעט מיץ לימון מעל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

במיה – שידוכים

אפשר (אבל רק אם אתם מוכרחים) לייבש את הבמיה בשמש שעה-שעתיים, כדי להיפטר מחלק מן הריר. אחר כך מטגנים קלות בשמן זית ומצרפים למנות הבאות:

  • חביתה, פריטטה ואפילו שקשוקה
  • תבשילי דגנים כמו אורז, קוסקוס ובורגול
  • כל רוטב עגבניות – כדורי בשר, בולונז וכו’
  • סלטים ירוקים
  • פיצות או פוקאצ’ה ביתית
  • כל תבשילי הירקות, ממוקפצים בסגנון אסיאתי ועד גיבץ’ בלקני.