מתכון

במיה צרובה עם עגבניות, שום ולימון כבוש

דצמבר 2019
3 דירוגים
במיה. צילום: shutterstock
במיה. צילום: shutterstock

במטבח הערבי במיה מתבשלת לרוב עם עגבניות ומתובלת בתמרינדי או לימון וכוסברה טרייה. מחוץ לעונה אפשר להשתמש בקפואה

מתוך "ירושלים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת נקייה (ללא שמן) ומוסיפים חצי מכמות תרמילי הבמיה. מייבשים 4 דקות עד שהיא מקבלת גוון כהה. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבמיה.

2

מחזירים את הבמיה למחבת ומוסיפים שמן זית, שום ולימון כבוש ומקפיצים 2 דקות תוך ניעור המחבת.

3

מורידים את גובה הלהבה ומוסיפים עגבניות, 2 כפות מים, פטרוזיליה וכוסברה, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים יחד 3-2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מוסיפים עוד זילוף של שמן זית, מלח ופלפל.