מתכון

במיה צרובה עם עגבניות, שום ולימון כבוש

במטבח הערבי במיה מתבשלת לרוב עם עגבניות ומתובלת בתמרינדי או לימון וכוסברה טרייה. מחוץ לעונה אפשר להשתמש בקפואה

8,745 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
במיה. צילום: shutterstock
במיה. צילום: shutterstock

מתוך "ירושלים" של יותם אוטולנגי וסמי תמימי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת נקייה (ללא שמן) ומוסיפים חצי מכמות תרמילי הבמיה. מייבשים 4 דקות עד שהיא מקבלת גוון כהה. מוציאים וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבמיה.

2

מחזירים את הבמיה למחבת ומוסיפים שמן זית, שום ולימון כבוש ומקפיצים 2 דקות תוך ניעור המחבת.

3

מורידים את גובה הלהבה ומוסיפים עגבניות, 2 כפות מים, פטרוזיליה וכוסברה, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים יחד 3-2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. מוסיפים עוד זילוף של שמן זית, מלח ופלפל.