מתכון

במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה

ספטמבר 2019
2 דירוגים
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
במיה צרובה עם קרם עגבניות מעושנות ופטה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

המנה הזו במיטבה בקיץ - כשהבמיה טרייה ופריכה והעגבניות בשלות ומתוקות

טכניקת הבישול של הבמיה – צריבה קלה כמעט ללא שמן – מייבשת אותה והופכת אותה פריכה, כך שגם מי שסולד מהמרקם הרירי יהנה ממנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם עגבניות מעושנות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם עגבניות מעושנות:

1

מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם טאבון - מלהיטים אותו.

2

קולים את העגבניות בתנור לוהט עד שהן רכות וקולפים אותן.

3

טוחנים בבלנדר את העגבניות עם שאר מרכיבי קרם העגבניות עד קבלת מרקם חלק ואחיד. שומרים בצד

מכינים את המנה ומגישים:

4

צורבים את הבמיה בפלנצ'ה או במחבת לוהטת עם כף משמן הזית במשך 3 דקות.

5

מערבבים את שאר מרכיבי התבשיל מלבד הגבינה בקערה, מוסיפים את הבמיה ומערבבים.

6

מוזגים את קרם העגבניות לצלחת הגשה, מניחים עליו את התבשיל ומפזרים מעל את הגבינה.