מתכון

במיה תאילנדית מוקפצת עם עגבניות וגבינת המאירי

במיה תאילנדית מוקפצת עם עגבניות וגבינת המאירי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
במיה תאילנדית מוקפצת עם עגבניות וגבינת המאירי. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

אפשר להגיש את המנה כסלט או על ברוסקטה, ואם לא מצאתם במיה תאילנדית גם הרגילה תצלח, קחו בחשבון שזמן ההקפצה יתקצר

אין פלא שעמי הים התיכון היו אלה שהמציאו את הקונספט של מנות קטנות. הירקות שגדלים בשמש הטובה, בתוספת שמן הזית, הם הבסיס לרוב המאזטים והאנטיפסטי. כאן המנות הקלאסיות מקבלות טוויסט מודרני בהשראת עושר חומרי הגלם שאפשר למצוא היום בארץ. אפשר להגיש את המנה כסלט או על ברוסקטות, ואם לא מצאתם במיה תאילנדית גם הרגילה תצלח, רק קחו בחשבון שזמן ההקפצה יתקצר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חורצים צורת צלב על העגבניות וחולטים במים רותחים כדקה. מסירים את הקליפה, חוצים, מוציאים את הזרעים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.

2

מסירים את החלק העליון של הבמיה בדיוק בחיבור בינו לבין גוף הבמיה ונזהרים לא לפצוע את התרמיל עצמו.

3

מחממים מחבת ברזל וקולים שומשום ללא שמן. מעבירים לקערה קטנה.

4

באותה מחבת מחממים שמן זית ומטגנים במיה ושום רק כ-5 דקות מכסימום עד לריכוך קל. מוסיפים עגבניות ושומשום ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וסוכר.

5

מפזרים מעל גושי גבינה ומגישים מייד.

גיוון: ניתן להחליף את גבינת המאירי מפוררת לפטה או בולגרית איכותית אחרת.