מתכון

בננה מטוגנת

מרץ 2019
3 דירוגים
בננה מטוגנת של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
בננה מטוגנת של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

אין כמו בננות מטוגנות לסיכום ארוחה טעימה, כאן בגרסה אירופית יותר

התחלתי לבשל בגיל 16. נעזרתי ולמדתי רבות מספרי הבישול של אהרוני. הספר הסיני היה הצוהר הראשון שלי למטבח, החבר הראשון שלי שאהב אוכל סיני היה הטריגר, ודרך שניהם גיליתי שאני אוהבת לבשל, סקרנית לחדש, מכינה אוכל טעים ויודעת לספר עליו. אין כמו בננות מטוגנות לסיכום הסיפור המתוק הזה, כאן בגרסה אירופית יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב דובדבנים (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לסף רתיחה בסיר דובדבנים, מים, מיץ לימון וסוכר, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד כ־10 דקות. מוסיפים פלפל שחור וקרם דה קסיס ומבשלים ברתיחה עדינה כ־5 דקות. מוסיפים ריבה, טורפים היטב ומבשלים עוד כ־5 דקות עד שהרוטב סמיך. טוחנים שוב בעזרת בלנדר מוט.

2

טורפים בקערה ביצה וחלב או מים, מוסיפים אבקת סוכר, קמח, מלח ופרג וטורפים עד לקבלת בלילה סמיכה.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הבננות בבלילה, מעבירים לשמן לטיגון קצר כדקה עד שהן מזהיבות ומעבירים לנייר סופג. מגישים מיד עם רוטב הדובדבנים.