מתכון

בננה ספליט

במקום רוטב שוקולד, מכינים קעריות שוקולד קראנצ’יות ומגישים את המנה בתוכן

דצמבר 2015
בננה ספליט. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
בננה ספליט. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

טוב, זה לא ממש מתכון, כי מדובר בגלידה עם קצפת, שוקולד ובננה, אבל יש טוויסט: במקום רוטב שוקולד, מכינים קעריות שוקולד קראנצ’יות ומגישים את המנה בתוכן. התוצאה: בננה ספליט למתקדמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לקעריות שוקולד:

לבננה מקורמלת:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים קעריות שוקולד:

1

ממיסים שוקולד במיקרו ומצננים תוך כדי בחישה רצופה במשך 5 דקות. מוסיפים אורז תפוח (רייס קריספיז) ומערבבים בעדינות, עד שכל הגרגרים מצופים שוקולד.

2

מחלקים את התערובת ל-4 ניירות אפייה ומשטחים ליצירת יריעות שוקולד דקיקות. מניחים כל נייר בכלי קעור, כדי שיריעות השוקולד יתפסו צורה קעורה. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים ומקלפים את ניירות האפייה.

מכינים בננות מקורמלות:

3

ממיסים סוכר במחבת ומטגנים בננות עד לקרמול.

מרכיבים את המנה ומגישים:

4

מניחים את קערות השוקולד בכלי הגשה בעלי שוליים נמוכים. מסדרים בכל קערה 3 כדורי גלידה בטעמים שונים, ומציבים את חצאי הבננות משני צידי הגלידה. מפזרים מעל שבבי אגוזים וקצפת.