מתכון

בסבוסה במילוי קשטה

2 דירוגים
בסבוסה קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן
בסבוסה קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

העוגה שמתקבלת עסיסית במיוחד בזכות היוגורט בבצק וגם בזכות שכבת הקשטה המפתיעה שמתחבאת בתוכה

גרסת שבועות לעוגת הסולת הערבית האהובה הממולאת בגבינת קשטה ביתית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ

לבצק

למלית

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות עד שהסירופ מסמיך. מצננים ומעבירים למקרר.

מכינים את הבצק:

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים בידיים עד שהם מתגבשים לבצק אחיד. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את הבסבוסה ומשקים בסירופ:

4

משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ומורחים עליו קשטה — חשוב להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ ללא קשטה על מנת שלא תישרף. מרטיבים את הידיים במעט מים, לוקחים כדורים ממחצית הבצק הנותרת ומשטחים אותם למעין טלאים בעובי של פיתה דקה, שיכסו את הקשטה.

5

מרטיבים את הידיים במעט מים ומחליקים את פני העוגה לקבלת שטח פנים חלק. נועצים שקדים בבצק בצורת פרחים (כמו בתמונה) או בתפזורת כשהחלק השטוח כלפי מטה.

6

אופים 40-30 דקות או עד שהבסבוסה משחימה. משקים את הבסבוסה הלוהטת ב-2/3 מהסירופ הקר. אם העוגה סופגת את כולו, משקים בשארית הסירופ.