מתכון

בעבע תמרים

מאפה עיראקי ממולא תמרים מבצק מבושם שמזכיר בצק בייגל. מהבצק הרב תכליתי אפשר להכין עוד מאפים - מתוקים ומלוחים

16,110 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בעבע תמרים. צילום: ברי יוגב
בעבע תמרים. צילום: ברי יוגב

רוצים לדעת עוד על בצק הקסם העיראקי? כל התשובות בבלוג של ברי יוגב 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים בצק:

1

מפוררים שמרים בקמח ומערבבים. מוסיפים מים, שמן, סוכר, מלח, חוואיג' והל. מערבבים בידיים את המרכיבים בתנועות סיבוביות איטיות עד להיווצרות בצק אחיד. מרגע שנאסף בצק מתחילים ללוש אותו בתנועות מתיחה וקיפול 10-7 דקות לבצק רך ונעים. אם רוצים לעבוד עם מיקסר מערבבים עם וו לישה במהירות איטית 3 דקות ואז במהירות בינונית 6 דקות.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שנפח הבצק גדל בכ-80%.

מלאים את הבעבע ואופים:

3

מניחים את הבצק על משטח העבודה וטופחים עליו קלות כדי להוציא ממנו את האוויר. יוצרים מההבצק צורת מלבן וחותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה כ-3 רצועות אורך שוות בגודלן ו-5 רצועות רוחב (כך מקבלים 15 חתיכות בצק שוות בגודלן). אפשר גם כמובן לחתוך ליותר חתיכות (עד 20).מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק.

4

מרככים את ממרח התמרים בעזרת לישה קלה. מרדדים את כדורי הבצק לדיסקיות שטוחות. במרכז כל דיסקית שמים כפית ממרח תמרים וסוגרים מעליה את הבצק לכדור. מניחים את הבעבע על משטח עבודה מכוסה נייר אפייה כשהתפר כלפי מטה, ומשטחים לדיסקית שטוחה עם היד.

5

מניחים שומשום בצלחת עמוקה. טובלים כל דיסקית בביצה טרופה ומיד אחר כך בשומשום ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה, מחוררים מעט את פני הבצק בעזרת מזלג. מכסים את התבנית במגבת לחה ומניחים לשעה.

6

קצת לפני תום השעה מחממים תור ל-160 מעלות. אחרי המנוחה אופים 25-20 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והתחתית קשה ושחומה (מרימים קצת ובודקים).

את הבצק אפשר לחלק ולהכין ממנו גם כעכע – בייגל עיראקי וסמובסק ממולא גבינות