רוצים עוד הסבר על בצק הקסם העיראקי? לבלוג של ברי יוגב
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מפוררים שמרים בקמח ומערבבים. מוסיפים מים, שמן, סוכר, מלח, חוויאג' והל. מערבבים בידיים את המרכיבים בתנועות סיבוביות איטיות עד להיווצרות בצק אחיד. מרגע שנאסף בצק מתחילים ללוש אותו בתנועות מתיחה וקיפול 10-7 דקות לבצק רך ונעים. אם אתם רוצים לעבוד עם מיקסר מערבבים עם וו לישה במהירות איטית 3 דקות ואז במהירות בינונית 6 דקות.
2
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שנפח הבצק גדל בכ-80%.
מעצבים ואופים:
3
מניחים את הבצק על משטח העבודה וטופחים עליו קלות כדי להוציא ממנו את האוויר. יוצרים מהבצק צורת מלבן וחותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה כ-3 רצועות אורך שוות בגודלן ו-5 רצועות רוחב (כך מקבלים 15 חתיכות בצק שוות בגודלן). אפשר גם כמובן לחתוך ליותר חתיכות (עד 20) מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק.
4
מגלגלים כל כדור בצק לגליל, בעל מרכז דק וקצוות עבים. מסובבים את הגליל סביב אצבעות כף היד וסוגרים סביבן את גליל הבצק כך שמתקבל כעך. מניחים את הכעכעים בתבנית מרופדת נייר אפייה. מכסים את התבנית במגבת לחה ומניחים לשעה.
5
לקראת תום השעה מחממים את התנור ל-160 מעלות (ומכינים קנקן תה). מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20-25 דקות עד שפני המאפה זהובים והתחתית שחומה וקשה (מרימים ובודקים). מגישים עם תה.
את כמות הבצק שבמתכון אפשר לחלק ולהכין ממנו גם בעבע תמרים וסמבוסק גבינות.