מתכון

בצלים צלויים ברוטב מרווה ודבש

בצלים חרוכים ברואב אגוזי מלך של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
בצלים חרוכים ברואב אגוזי מלך של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

את הבצלים החרוכים מפרקים, מסדרים כמו פרח יפהפה ומתבלים ברוטב אגוזי חמוץ–מתוק–חריף - תענוג מושלם

גלדי הבצל יכולים להפוך בקלות גם למיני פיתות, שעליהן אפשר לאכול.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצלים הצלויים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מושחים את הצד החתוך של כל אחד מחצאי הבצלים בשמן זית ומניחים אותם על רשת גריל כשהצד המשומן פונה מטה.

2

צולים את הבצלים כ-12 דקות עד שהחלק הקרוב לרשת שחור ומפוחם, הופכים אותם וצולים 5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים לצינון עד שהבצלים מגיעים לטמפרטורה נוחה למגע.

בינתיים מכינים את הרוטב

3

קולים את האגוזים במחבת על הגריל או מעל להבה בינונית בכיריים כ־ 8 דקות, מדי פעם מערבבים. מועכים את האגוזים קלות, מעבירים אותם לקערה ומערבבים עם יתר חומרי הרוטב למעט עלי הנענע.

4

מפרקים את הבצלים לגלדים ונפטרים מהקליפה החיצונית. מסדרים את גלדי הבצל בצלחת הגשה רחבה כשהחלק החרוך שלהם פונה מעלה. רגע לפני ההגשה, קורעים את עלי הנענע ומוסיפים אותם לרוטב. מזלפים מעט רוטב מעל הבצלים ומפזרים מלח ים אטלנטי. מגישים מיד.

להכנה ללא גריל: עובדים עם מחבת ברזל לוהטת ומשומנת קלות ומכינים בדיוק באותו אופן. הבית עלול להתמלא עשן, ראו הוזהרתם.