ליד הבשר

הסלטים שישדרגו את יום העצמאות

מחומוס ועד ירוקים - חגיגה צבעונית של סלטים שבאים טוב ליד המנגל
מרץ 2019

יום העצמאות אמנם ממותג כחג הבשר, אבל אין סטייק טוב בלי סלט כרוב או חומוס שווה המונח לידו בצלחת או בתוך הפיתה. אספנו עבורכם את מיטב המתכונים שהמנגל לא שלם בלעדיהם.

סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים

סלט מרענן ומשביע: לטופו וחציל שרוף מצטרפים גם בצלים ירוקים ולימונים חרוכים, שמוסיפים המון טעמים חמצמצים–חריפים למתכון המלא
בצלים חרוכים ברואב אגוזי מלך של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
בצלים חרוכים ברואב אגוזי מלך של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

בצלים צלויים ברוטב מרווה ודבש

את הבצלים החרוכים מפרקים, מסדרים כמו פרח יפהפה ומתבלים ברוטב אגוזי חמוץ–מתוק–חריף - תענוג מושלם למתכון המלא
סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס

תנו לסלק את הזמן שלו בתנור, והוא יפיק מעצמו טעמים מופלאים, שיתחדדו עוד יותר על רקע התפאורה שתבוא בהמשך למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קולסלואו מהסרטים

2 דירוגים
המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה

8 דירוגים
שקדים פריכים, אצות וכרוב נכבשים-נעטפים ברוטב מתוק ועוקצני של סילאן, סויה וג'ינג'ר למתכון המלא
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק

2 דירוגים
שילוב עם המון ירוקים חלוטים מוסיף טעמים חיים ורעננים לשקדי העגל ויוצר מנה הרמונית למתכון המלא
חציל קלוי בויניגרט נענע וטולום של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
חציל קלוי בויניגרט נענע וטולום של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

חציל קלוי בוויניגרט נענע וטולום

1 דירוגים
את ויניגרט הנענע מכינים מראש ושומרים במקרר. הוא נשמר עד שבועיים ומתאים לכל סלט, ירק צלוי או דג למתכון המלא
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

סלט תפו”א “ראטה” עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית

1 דירוגים
אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה, שהם קטנים יחסית, מוצקים ועם טעם חמאתי מאוד. אפשר להשתמש גם בקטנים רגילים למתכון המלא
חצילים, פול וביצה רכה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
חצילים, פול וביצה רכה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

חצילים, פול וביצה רכה

3 דירוגים
חיברתי את הפול לחציל, הוספתי ביצה רכה כדי שהחלמון יעשיר את המנה. את החריפות והרעננות מספק רוטב כוסברה ירקרק למתכון המלא
קלחי תירס בחמאת אנשובי ופרמזן. צילום: אסף אמברם | סגנון: אוריה גבע
קלחי תירס בחמאת אנשובי ופרמזן. צילום: אסף אמברם | סגנון: אוריה גבע

קלחי תירס בחמאת אנשובי ופרמזן

תירס על האש הוא אופציה מועדפת על ילדים. מרחנו אותו בחמאה מתובלת, כדי שגם המבוגרים יתפתו לנגוס ממנו למתכון המלא
סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו

סלט אביבי שאפשר להכין מראש. כדי לשמור על רעננות משאירים את התיבול והערבוב הסופי לרגע האחרון למתכון המלא
סלט מנגולד חם עם בורגול, חומוס ועגבניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט מנגולד חם עם בורגול, חומוס ועגבניות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט מנגולד חם עם בורגול, חומוס ועגבניות

ההשראה לסלט הטעים באה מהשולבטה – קדרת בורגול, עגבניות ונענע מיובשת מהמטבח הלבנוני למתכון המלא
סלט חומוס, גזר ופלפל חריף. ייעוץ קולינרי: אבי שטייניץ | צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
סלט חומוס, גזר ופלפל חריף. ייעוץ קולינרי: אבי שטייניץ | צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף

סלט חומוס, גזר ופלפל חריף

1 דירוגים
סלט שנולד בהשראה מרוקאית: גרגרי חומוס, גזר, צימוקים, אגוזי לוז ופלפל חריף, ששוחים ברוטב אניס לימוני למתכון המלא