מתכון

בצק עלים מהיר

מאי 2019
2 דירוגים
בצק עלים מהיר. צילום: shutterstock
בצק עלים מהיר. צילום: shutterstock

הבצק האפוי מתפצפץ בפה לעלים פריכים דקים. הוא אינו דורש כמעט עבודה והאפקט קרוב מאוד לזה של בצק עלים כהלכתו

כל מה שצריך זה שפע חמאה, רידוד וקיפול פשוטים ועבודה עם חומרי גלם קרים. מתאים למאפי בוקר, שטרודל, בורקס ועוד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, מלח וקוביות חמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כדקה עד שחלק מהחמאה מתפרק והיתר נותר בגושים.

2

מוסיפים מים קרים ומערבלים רק עד שנוצר גוש בצק. מוציאים מהמיקסר ומעבירים למשטח עבודה מקומח.

3

מרדדים את הבצק למלבן באורך 30 ס״מ ורוחב 15 ס״מ. מקפלים שליש מהבצק כלפי המרכז ומקפלים את השליש הנותר מעל השליש המקופל (כך שנוצרות שלוש שכבות).

4

מסובבים את הבצק ב־90 מעלות כך שהוא מונח לפנינו כמו ספר (שנפתח מימין לשמאל). חוזרים על פעולת הרידוד למלבן מוארך ואחר כך על הקיפול לשלוש שכבות. מבצעים בסך הכל 4 רידודים ו־4 קיפולים. הבצק יישמר עד חודשיים בהקפאה.