מתכון

בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים

אוגוסט 2020
בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.

לבקלאווה הזאת יש גוון פירותי חמצמץ שמגיע מסירופ סוכר ומיץ רימונים טרי. מקשטים בגרעיני רימון שנותנים עוד טעם וצבע

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים חמאה ודבש בקערית. מערבבים פיסטוקים ומרציפן בקערית נפרדת.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית תנור מרובעת. מניחים בתבנית עלה פילו, מברישים אותו בתערובת החמאה והדבש. חוזרים על הפעולה עם עוד 5 עלי פילו, מניחים אותם זה על זה. מניחים מעל עלי הפילו חצי מתערובת הפיסטוקים והמרציפן ומהדקים מעט.

3

מכסים ב־6 עלי פילו מוברשים בחמאה ודבש. מניחים על פני עלי הפילו את יתר תערובת הפיסטוק ומכסים ב־2 דפי פילו מוברשים.

4

חותכים את פני הבצק למעויינים ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 1/2 שעה.

מכינים סירופ רימונים

5

מעבירים לסיר את כל חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות עד שהוא סמיך ובעל צבע אדמדם. מצננים.

6

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, יוצקים עליה את כל הרוטב בנדיבות. מצננים לגמרי, פורסים לפי הסימונים שיצרנו ומגישים.