החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ
לקישוט
אופן ההכנה
1
מערבבים חמאה ודבש בקערית. מערבבים פיסטוקים ומרציפן בקערית נפרדת.
2
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית תנור מרובעת. מניחים בתבנית עלה פילו, מברישים אותו בתערובת החמאה והדבש. חוזרים על הפעולה עם עוד 5 עלי פילו, מניחים אותם זה על זה. מניחים מעל עלי הפילו חצי מתערובת הפיסטוקים והמרציפן ומהדקים מעט.
3
מכסים ב־6 עלי פילו מוברשים בחמאה ודבש. מניחים על פני עלי הפילו את יתר תערובת הפיסטוק ומכסים ב־2 דפי פילו מוברשים.
4
חותכים את פני הבצק למעויינים ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 1/2 שעה.
מכינים סירופ רימונים
5
מעבירים לסיר את כל חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות עד שהוא סמיך ובעל צבע אדמדם. מצננים.
6
כשהבקלאווה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, יוצקים עליה את כל הרוטב בנדיבות. מצננים לגמרי, פורסים לפי הסימונים שיצרנו ומגישים.