מתכון

בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים

בקלאווה עם גוון פירותי חמצמץ שמגיע מסירופ סוכר ומיץ רימונים טרי. מקשטים בגרעיני רימון שנותנים עוד טעם וצבע

אוגוסט 2020
בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ

לקישוט

אופן ההכנה

1

מערבבים חמאה ודבש בקערית. מערבבים פיסטוקים ומרציפן בקערית נפרדת.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית תנור מרובעת. מניחים בתבנית עלה פילו, מברישים אותו בתערובת החמאה והדבש. חוזרים על הפעולה עם עוד 5 עלי פילו, מניחים אותם זה על זה. מניחים מעל עלי הפילו חצי מתערובת הפיסטוקים והמרציפן ומהדקים מעט.

3

מכסים ב־6 עלי פילו מוברשים בחמאה ודבש. מניחים על פני עלי הפילו את יתר תערובת הפיסטוק ומכסים ב־2 דפי פילו מוברשים.

4

חותכים את פני הבצק למעויינים ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 1/2 שעה.

מכינים סירופ רימונים

5

מעבירים לסיר את כל חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות עד שהוא סמיך ובעל צבע אדמדם. מצננים.

6

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, יוצקים עליה את כל הרוטב בנדיבות. מצננים לגמרי, פורסים לפי הסימונים שיצרנו ומגישים.