מתכון

בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים טבעוני

דצמבר 2019
3 דירוגים
בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים  של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

בראוניז הם בין המאפים הכי קלים להכנה (והכי מושחתים) שיש, וזה נכון גם לגבי בראוניז טבעוניים

מוסיפים לשוקולד חמאת בוטנים וריבה, שמעניקות למתיקות גוונים מלוחים-חמצמצים וגם נגיעות צבע. חמאת בוטנים היא חומר גלם נהדר לאפייה טבעונית: היא טעימה מאוד, ויכולה לשמש על תקן מלית, תוספת טעם לקרם או לזיגוג.

תבנית בגודל 25×30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב תותים

לבראוניז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב תותים

1

שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות. מערבבים מדי פעם.

2

מסננים את התותים. מחזירים את הנוזלים הסמיכים לסיר ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה לצמצום נוסף. יתקבל רוטב תותים צמיגי, שמצננים ומעבירים למקרר עד השימוש.

מכינים את הבראוניז

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

ממיסים שוקולד ושמן קוקוס בקערה מעל בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חלב סויה או מים ומעדני סויה ומערבבים היטב.

5

מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בעזרת כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים בתבנית.

6

מעבירים חמאת בוטנים לשקית זילוף ומזלפים כדורים בקוטר 1 ס"מ לתוך העוגה (מכניסים את שקית הזילוף ממש לתוך התערובת ומזלפים פנימה). משטחים שוב במידת הצורך.

7

אופים כ- 20 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא לח מאוד.

8

מצננים ומורחים את רוטב התותים מעל. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

להגשה

9

מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים.