מתכון

בראוניז שוקולד עם קראנץ' קרמל

ספטמבר 2019
1 דירוגים
בראוניז שוקולד עם קראנץ' קרמל של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
בראוניז שוקולד עם קראנץ' קרמל של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

בראוניז לחים ועשירים עם טוויסט: חתיכות קטנטנות של קראנץ' קרמל שמתחברות בבלילה

העוגיות האלה הן קינוח נהדר בפני עצמו, אבל את הבראוניז אפשר להניח על צלחת אישית כמצע למוס שוקולד או לפורר אותן לתוך המוס.

תבנית בגודל 40×30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקראנץ' קרמל

לבראוניז

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים חמאה וסוכר במחבת על להבה בינונית כמה דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

2

יוצקים בזריזות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת כף עץ. מצננים לטמפ' החדר.

3

קוצצים את הקרמל בעזרת סכין לפיסות של 1/2 ס"מ ושומרים להמשך.

4

מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

שמים חמאה ו-300 גרם שוקולד בקערה גדולה וממיסים על בן מארי. טורפים לתערובת אחידה, מוסיפים סוכר וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים ביצים וטורפים בזריזות עד שהן נטמעות.

6

מסירים את הקערה מהכיריים, מוסיפים קמח, את יתרת השוקולד ואת פיסות הקראנץ' ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל שוקולד לבן.

7

אופים כ-30-25 דקות עד שהחלק העליון נסדק והמרכז עדיין לח מאוד. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

8

מסירים את שולי העוגה בעזרת סכין ארוכה וחותכים לריבועים בגודל הרצוי (מומלץ בגודל 4-3 ס"מ). שומרים שבוע בכלי אטום במקרר או עד חודש במקפיא.