מקרמלים: מתכונים עם רוטב קרמל

יש לו ריח עז, טעם מתקתק-שרוף וצבע ענברי משגע. מבשלים ואופים עם קרמל
פברואר 2020
מקלות סינבון של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק
מקלות סינבון של שיר גורן קורל גורן (בבקה בייקרי). צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עידן ספיבק

מקלות קינמון ופקאן

המאפה הזה הוא בעצם מקלות סינבון על בסיס בצק פשוט. הם קטנים וחמודים ולא סותמים את הבטן, ומגישים אותם עם רוטב טופי לטבילה למתכון המלא
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן

קינוח קליל ומקומי, קצת קרמי, קצת חמצמץ וקצת פריך - ביס שהוא סיום מצוין לארוחה למתכון המלא

קוקילידה עם גלידת קרם פיסטוק יוגורמה ורוטב קרמל

בין שתי עוגיות מושחתות מתבאת שכבת גלידה ביתית על בסיס יוגורט, שנותן לקינוח שפיץ רענן למתכון המלא
  • קרמל מסוכריות טופי של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
    קרמל מסוכריות טופי של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
  • קרמל מסוכריות טופי של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
    קרמל מסוכריות טופי של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
  • קרמל מסוכריות טופי של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
    קרמל מסוכריות טופי של חן שוקרון. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

קרמל מסוכריות טופי

יש לא מעט אנשים שהכנת קרמל מלחיצה אותם - כאן הכל קורה בקלי קלות ובלי תקלות למתכון המלא
  • רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
    רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
  • רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ
    רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים של הדיי עפאים. צילום: דן פרץ

רוטב סלק מקורמל וגבינת עיזים

2 דירוגים
שורש הסלק מכיל סוכר טבעי, וכאילו לא די בכך זורים עליו סוכר נוסף, שיישרף ויתקרמל על קליפתו ויוסיף עוד רובד טעם למתכון המלא
פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז

3 דירוגים
רוטב הקרמל מזגג את הדג ונותן לו מעטה שחום, ששומר על העסיסיות וגם מחדיר טעמים רעננים של ג’ינג’ר ולמון גראס למתכון המלא
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר

2 דירוגים
החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני למתכון המלא
גזרים צבעוניים ובצלצלי שאלוט מזוגגים של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
גזרים צבעוניים ובצלצלי שאלוט מזוגגים של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

גזרים צבעוניים ובצלצלי שאלוט מזוגגים

1 דירוגים
טיגון-קרמול, בישול בנוזלים ובילוי משותף בתנור מפיקים ירקות במרקם מושלם, מזוגגים בסוכר של עצמם למתכון המלא
גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

גראטן תפוחים בקרמל עם קצפת

4 דירוגים
רצינו לשחק עם השטרודל הקלאסי ולהגיש אותו בצורה חדשה. כך נולד הקינוח הזה - גראטן תפוחי עץ וטופי על בצק פריך למתכון המלא
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

תפוחים שיכורים על פרנץ' טוסט

4 דירוגים
מקרמלים תפוחי עץ בקלבדוס ומניחים על פרוסה רכה של פרנץ' טוסט מלחם קסטן ביתי, ששותה בשמחה את סירופ התפוחים המשכר למתכון המלא
מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני

3 דירוגים
מאפינס פשוטים וסופר-עסיסיים, שאפשר להלביש עליהם תוספות שונות כמו אגוזים, שוקולד צ'יפס פירות יער טריים או פריזורה של טופי קוקוס מתוק-מלוח למתכון המלא
מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

מקלעת פרסבורגר במילוי תפוחים מקורמלים ועוגיות

2 דירוגים
תפוחים מקורמלים ועוגיות זה שילוב שכאילו נולד במטבח של בן & ג'ריס - מתוק, מושחת וטעים בטירוף למתכון המלא
בננות מקורמלות עם נוטלה ביתית, אגוזים וקוקוס של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בננות מקורמלות עם נוטלה ביתית, אגוזים וקוקוס של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בננות מקורמלות עם נוטלה ביתית, אגוזים וקוקוס

2 דירוגים
הבשר של הבננות נותר רך ורענן והן מקבלות מעטה פציח בדיוק כמו של קרם ברולה. קינוח בזק ואחלה פתרון לבננות בשלות למתכון המלא
עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

עוגת קייל במילוי חיטה עם בירה, אגוזים ובצל מקורמל

4 דירוגים
את עוגת הקייל היפהפיה הזו תתגאו להגיש כמנה עיקרית טבעונית אפילו בארוחת חג למתכון המלא

קינוח קרמל ומסקרפונה בייליס

בקינוח הזה הבייליס נוכח גם בקרמל וגם בגנאש המסקרפונה האוורירי. שטרויזל אגוזי לוז מוסיף פריכות וטעמים מורכבים למתכון המלא
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל

אחת המנות הזכורות לי ביותר מעונת הפסטיבלים ביפן היא של תירס צלוי בגריל עם רוטב סויה ארומטי מקורמל למתכון המלא
טארט פלאן עם דובדבנים מקורמלים של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
טארט פלאן עם דובדבנים מקורמלים של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

טארט פלאן עם דובדבנים מקורמלים

2 דירוגים
אני מחזירה את הפלאן חזרה בגרסה קיצית, נוזלית, חמוצה ופירותית עם דובדבנים מקורמלים במעט וודקה למתכון המלא
טארט קרם קרמל וחמאה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט קרם קרמל וחמאה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

טארט קרם קרמל וחמאה

2 דירוגים
הקינוח הנהדר הזה הוא בעצם פטיסייר על בסיס קרמל מועשר בהרבה חמאה, שמניחים על תחתית פשוטה מביסקוויטים וחמאה למתכון המלא
טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל

חיפשנו רעיון לטארט מלוח, אבל לא עם כרשה או בצל - הכיוון המקובל והבנאלי. החציל החרוך הישראלי, נראה לנו מתאים למתכון המלא
טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל של עינב לובלינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל של עינב לובלינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל

3 דירוגים
עוגת גבינה מיוחדת בהשראת הקונדיטור הצרפתי כריסטוף מישאלק, שמכין טארטים ללא שוליים בעיצוב נקי, מוקפד וחדשני למתכון המלא
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג עם רוטב טופי

שף־קונדיטור עמית ליברמן אימץ את שילוב הטעמים והמרקמים למנת הברד פודינג הקלה להכנה והמענגת הזו למתכון המלא
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

קדאיף תפוחים מקורמלים בשונטי שוקולד

2 דירוגים
עוגה שתשלח אתכם לטיול מקיף מסביב לים התיכון, עם תחתית קדאיף, תפוחים מקורמלים וקרם שוקולד לבן למתכון המלא
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
  • טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן
    טארט נורמנדי של שף קונדיטור ענר צלאל. צילום: רן בירן

טארט תפוחי עץ מקורמלים וקרם שקדים

4 דירוגים
שף קונדיטור ענר צלאל (קונדיטוריית דלאל) מלמד איך להכין טארט נורמנדי עם תפוחים מקורמלים, קרם פטיסייר וקרם שקדים למתכון המלא
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי בחומץ שרי . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט שבבי פקורינו על תאנים מקורמלות ולחם קלוי

סלט שמבוסס על תאנים, עם המתיקות הדבשית שלהן, שעובדת נהדר עם החריפות של גבינת הפיקורינו למתכון המלא