מנה מושלמת לבראנץ' של סוף הקיץ, שחוזרים אליה בכל פעם שיש בשוק תאנים טריות. שילוב בין מתוק למלוח, בין חם לקר ובין מרקם רך ונמס למרקם מתפצח.
שימו לב – המנה דורשת 20 דקות קירור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות. מניחים שש תבניות אישיות חסינות אש בקוטר 10 ס"מ בתבנית תנור.
2
טוחנים בבלנדר פטה, יוגורט, חלמונים ומלח כדקה לתערובת חלקה. מוסיפים זעתר וצ'ילי ומערבבים ידנית.
3
מניחים שש תאנים שלמות בכל אחת מהתבניות. חורצים איקס במרכז כל תאנה כמעט עד התחתית. יוצקים את תערובת הגבינה על התאנים עד קצה התבנית.
4
ממלאים את תבנית התנור במים רותחים עד חצי גובה התבניות האישיות. אופים את הברולה 30־40 דקות או עד שהבלילה מתייצבת ולא רוטטת כשמזיזים את התבנית. מקררים 20 דקות לפחות במקרר.
5
מפזרים כף סוכר מעל כל ברולה (אפשר להוסיף טיפה צ'ילי אם רוצים לחזק את החריפות) ושורפים בעזרת מבער, עד שהסוכר מתקרמל היטב ולא נשארים גרגירי סוכר לבנים. מגישים מיד.