מתכון

ברולה פטה ותאנים

מנה מושלמת לבראנץ' של סוף הקיץ עם שילוב בין מתוק למלוח, בין חם לקר ובין מרקם רך ונמס למרקם מתפצח

אוגוסט 2021
ברולה פטה ותאנים של מיכל חביביאן (צילום: שני בריל)
ברולה פטה ותאנים של מיכל חביביאן (צילום: שני בריל)

מנה מושלמת לבראנץ' של סוף הקיץ, שחוזרים אליה בכל פעם שיש בשוק תאנים טריות. שילוב בין מתוק למלוח, בין חם לקר ובין מרקם רך ונמס למרקם מתפצח.
שימו לב – המנה דורשת 20 דקות קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות. מניחים שש תבניות אישיות חסינות אש בקוטר 10 ס"מ בתבנית תנור.

2

טוחנים בבלנדר פטה, יוגורט, חלמונים ומלח כדקה לתערובת חלקה. מוסיפים זעתר וצ'ילי ומערבבים ידנית.

3

מניחים שש תאנים שלמות בכל אחת מהתבניות. חורצים איקס במרכז כל תאנה כמעט עד התחתית. יוצקים את תערובת הגבינה על התאנים עד קצה התבנית.

4

ממלאים את תבנית התנור במים רותחים עד חצי גובה התבניות האישיות. אופים את הברולה 30־40 דקות או עד שהבלילה מתייצבת ולא רוטטת כשמזיזים את התבנית. מקררים 20 דקות לפחות במקרר.

5

מפזרים כף סוכר מעל כל ברולה (אפשר להוסיף טיפה צ'ילי אם רוצים לחזק את החריפות) ושורפים בעזרת מבער, עד שהסוכר מתקרמל היטב ולא נשארים גרגירי סוכר לבנים. מגישים מיד.