מתכון

בריוש ארל גריי ותמרים

הבריוש הזה מזכיר בטעמיו את השילוב המסורתי שחביב מאוד על האנגלים: סטיקי טופי פודינג עם כוס תה ארל גריי

ספטמבר 2016
בריוש ארל גריי ותמרים. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו
בריוש ארל גריי ותמרים. צילום: אסף אמברם | סגנון: דלית רוסו

הארומה הפרחונית של התה מחמיאה מאוד לטעמים המתקתקים של התמרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק:

למלית:

לשימון הרינגים:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים את כל החומרים חוץ מחמאה במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 20 דקות.

2

מוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה ולשים 4-3 דקות עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית:

4

מביאים לרתיחה חלב ועלי תה בסיר קטן. מסירים מהכיריים, משהים 15 דקות ומסננים. מוסיפים מחית תמרים ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. מצננים.

ממלאים ואופים:

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ. מורחים את המחית, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות באורך 4 ס”מ.

6

משמנים בחמאה את הדפנות של רינגים אישיים בקוטר 7 ס”מ וגובה 9 ס”מ, מפזרים סוכר ומנערים את עודפי הסוכר. מסדרים את הפרוסות ברינגים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 25 דקות.

7

מחממים תנור ל-160 מעלות.

8

מברישים את המאפים בביצה ואופים 30-25 דקות להזהבה.