החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך
למלית
לציפוי
להגשה
אופן ההכנה
מכינים בצק פריך
1
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה קמח, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מדבירים את מהירות המיקס, מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד (נזהרים מעיבוד יתר). אוספים את הבצק לכדור ומשטחים אותו מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מכינים מלית
2
קוטמים את החלק התחתון והסיבי של גבעולי האספרגוס וחולטים במים רותחים 3-2 דקות, עד שהאספרגוס הופך לירוק עז. מוציאים את האספרגוס מהמים הרותחים ומעבירים למי קרח. מסננים וחותכים למקטעים בגודל פרק אצבע.
3
חולטים כרשה במים רותחים 3-2 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים היטב (אם צריך, סוחטים מעט את הכרשה כנגד המסננת). מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד שהיא מזהיבה.
4
מערבבים גבינות, ביצה, שום, בזיליקום, מלח ופלפל.
מרכיבים ואופים
5
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומקמחים את הנייר.
6
מרדדים את הבצק על הנייר המקומח לעיגול בקוטר 26-24 ס"מ ומעבירים את הנייר עם הבצק המרודד לתבנית. מורחים את מלית הגבינה על הבצק ומשאירים שוליים נקיים ברוחב כ-3-4 ס"מ. מסדרים על המלית את הכרשה ואת האספרגוס. מקפלים את שולי הבצק החשופים על המלית, כך שיכסה אותה בצורה חלקית. מברישים את שולי הבצק בביצה וזורים שומשום או קצח. אופים 45-40 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. מצננים כ-10 דקות, מפזרים מיקרו בזיליקום ומגישים.