מתכון

גביניות פרא

מוצלחות, רכות ועדינות במיוחד

4,620 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
גביניות פרא של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
גביניות פרא של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

הגבינה עוברת ייבוש קצר כדי שלא תרטיב את הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזמן מוגבל! הנחה מיוחדת של 20% נוספים על מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו ב-THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

למלית גבינה

להברשה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, סוכר וניל ושמרים במשך כמה שניות.

2

מערבבים בקערה חמאה, חלב ושמנת חמוצה. מניחים בצד.

3

מוסיפים בהדרגה ביצים לתערובת הקמח תוך כדי ערבול במהירות אטית וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים מלח ואת תערובת החמאה ולשים כ- 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק.

4

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מכינים מלית

5

מעבירים את הגבינה למסננת דקה ומניחים להגרת נוזלים מעל קערה כשעה.

6

מערבבים את חומרי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

ממלאים ואופים

7

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק למלבן רחב בעובי של כ- 1/2 ס"מ על משטח עבודה מקומח. חותכים כל מלבן בצק ל- 12 ריבועים שווים.

8

מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. טובלים את האצבעות במעט מים, מצמידים שתי פינות אלכסוניות של ריבוע בצק זו לזו מעל המרכז. חוזרים על הפעולה עם שתי פינות הבצק הנותרות. מהדקים היטב את נקודת המפגש של כל הפינות.

9

מניחים את הגביניות בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומתפיחים כ- 30 דקות.

10

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

11

מחממים את הגביניות בביצה טרופה במעט מים.

12

אופים את הגביניות כ- 12 דקות עד שהן זהובות. מצננים.

13

מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל וקריר עד 3 ימים.