מתכון

גביניות פרא

אוגוסט 2019
3 דירוגים
גביניות פרא של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
גביניות פרא של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

מוצלחות, רכות ועדינות במיוחד

הגבינה עוברת ייבוש קצר כדי שלא תרטיב את הבצק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית גבינה

להברשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, סוכר וניל ושמרים במשך כמה שניות.

2

מערבבים בקערה חמאה, חלב ושמנת חמוצה. מניחים בצד.

3

מוסיפים בהדרגה ביצים לתערובת הקמח תוך כדי ערבול במהירות אטית וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים מלח ואת תערובת החמאה ולשים כ- 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק.

4

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מכינים מלית

5

מעבירים את הגבינה למסננת דקה ומניחים להגרת נוזלים מעל קערה כשעה.

6

מערבבים את חומרי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

ממלאים ואופים

7

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק למלבן רחב בעובי של כ- 1/2 ס"מ על משטח עבודה מקומח. חותכים כל מלבן בצק ל- 12 ריבועים שווים.

8

מניחים במרכז כל ריבוע כף מהמלית. טובלים את האצבעות במעט מים, מצמידים שתי פינות אלכסוניות של ריבוע בצק זו לזו מעל המרכז. חוזרים על הפעולה עם שתי פינות הבצק הנותרות. מהדקים היטב את נקודת המפגש של כל הפינות.

9

מניחים את הגביניות בתבניות מרופדות בנייר אפייה ומתפיחים כ- 30 דקות.

10

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

11

מחממים את הגביניות בביצה טרופה במעט מים.

12

אופים את הגביניות כ- 12 דקות עד שהן זהובות. מצננים.

13

מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל וקריר עד 3 ימים.