מנורי היא גבינת כבשים המיוצרת ממי הגבינה הנותרים בתהליך של ייצור גבינת הפטה. היא פחות מוכרת בארץ ולרוב מחליפים אותה בגבינת חלומי. ובדיוק כמו החלומי – גם היא אוהבת חום, בצריבה או בטיגון, שמותירים אותה רכה ומתמסרת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבוחה:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר שטוח וגדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא משחים. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
2
מביאים את העגבניות לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהכמות מצטמצמת לחצי ומורידים מהאש. מערבבים כל כמה דקות כדי שהמטבוחה לא תידבק לתחתית הסיר.
מטגנים את הגבינה ומגישים:
3
מחממים מחבת פסים ומטגנים גבינה 3-2 דקות מכל צד, עד שהיא מקבלת פסי חריכה יפים.
4
מניחים את 5-6 כפות מטבוחה בצלחת הגשה עמוקה, ומניחים עליה את הגבינה החמה. מפזרים צנוברים ונענע, ומזליפים מעט שמן זית וסוחטים לימון. מגישים מיד.
טיפ: נשארה לכם מטבוחה?
- אפשר להכין את המטבוחה מראש ולהקפיא בקופסאות קטנות.
- אפשר לטחון את המטבוחה המבושלת בעזרת בלנדר מוט ולהשתמש בה כבסיס לרוטב פיצה או פסטה.