מתכון

גבינת ריקוטה ביתית

יולי 2021
ריקוטה ביתית של שף אדר לוטן | צילום: אנטולי מיכאלו
ריקוטה ביתית של שף אדר לוטן | צילום: אנטולי מיכאלו

כשמכינים ריקוטה ביתית, מבינים שאין תחליף לטעם הטרי שלה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים חלב, שמנת ומלח על להבה נמוכה 7־10 דקות, עד שהתערובת מגיעה ל־80 מעלות )היא אמורה להיות חמה אך לא רותחת, ואפשר להכניס לתוכה אצבע). מוסיפים חומץ ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתפרקת למוצקי חלב ומי גבינה. מסירים מהלהבה ומשאירים בסיר 10 דקות נוספות. בעזרת כף מחוררת מעבירים את ענני הריקוטה מהסיר למסננת צפופה מרופדת בבד חיתול ומנקזים נוזלים כ־30 דקות, לקבלת ריקוטה רכה.