ריקוטה

פורל ורוד, פירה זוקיני ונענע וריקוטה ביתית של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
פורל ורוד, פירה זוקיני ונענע וריקוטה ביתית של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

פורל ורוד, פירה זוקיני ונענע וריקוטה ביתית

מנה מרעננת של פורל ורוד (שווה להשקיע בזה שגדל בקיבוץ דן) עם פירה זוקיני ונענע, ולמשקיעים - גם ריקוטה ביתית למתכון המלא
סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט
סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט

סלט פקוס, ריג'לה וג'רג'יר עם ריקוטה ביתית

סלט עם טעמים רעננים, חמצמצים וחרפרפים של גידולי העונה, שהגבינה הרכה מעדנת אותם למתכון המלא

עוגת גבינה פירורים שוקולדית

את הפירורים מכינים משיבולת שועל וקקאו, ומקבלים קרמבל פריך בטעם שוקולדי, שמשתלב באופן מושלם עם העוגה למתכון המלא
קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניותשל שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניותשל שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניות

השם של המתכון הוא לא תעופה עצמית - פטנט קטן של טבחים לימד אותי איך באמת לצרוב קישואים באופן מושלם למתכון המלא
פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

פולנטה צרובה עם ביצה עלומה, גבינת ריקוטה ותרד

2 דירוגים
את הפולנטה הרכה יוצקים לתבנית ומייבשים בתנור ואח”כ צורבים במחבת. משתמשים כמצע לתרד, ריקוטה וביצה עלומה למתכון המלא
מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

מאפינס פולנטה עם עגבניות מיובשות, זיתים ופסטו

5 דירוגים
האיטלקים משלבים את קמח הפולנטה גם בבלילות של מאפים ואפילו עוגות כדי לקבל את המרקם הגס והמחוספס הזה של לחם תירס למתכון המלא
קלמארי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
קלמארי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

קלמרי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה

1 דירוגים
מתיקות אניסית מהאפרסקים ומהשומר, טעמי ים של קלמרי, עושר של גבינה וחמצמצות מהרוטב למתכון המלא
אניולוטי עם קרם תירס וריקוטה ברוטב חמאה חומה, שרימפס ואפונה של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
אניולוטי עם קרם תירס וריקוטה ברוטב חמאה חומה, שרימפס ואפונה של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

אניולוטי עם קרם תירס וריקוטה בחמאה חומה ושרימפס

3 דירוגים
אניולוטי הם סוג של רביולי, רק שבמקום לקרוץ עיגול או ריבוע, הבצק מגולגל על המלית ומפרידים בין הכיסנים בצביטה למתכון המלא
מאפי בריוש אישיים עם ריקוטה ופירות יער מתוך הספר "Breaking Breads" של אורי שפט. צילום : Con Poulos
מאפי בריוש אישיים עם ריקוטה ופירות יער מתוך הספר "Breaking Breads" של אורי שפט. צילום : Con Poulos

מאפי בריוש אישיים עם ריקוטה ופירות יער

מאפי בריוש דשנים ואווריריים עם ריקוטה ופירות יער של אורי שפט. מושלמים לבראנץ' רב משתתפים למתכון המלא
קלמרי ממולא בתבשיל שומר וורמוט על רוטב זריז של עגבניות שרי של דן לב. צילום: דניאל לילה
קלמרי ממולא בתבשיל שומר וורמוט על רוטב זריז של עגבניות שרי של דן לב. צילום: דניאל לילה

קלמרי ממולא בתבשיל שומר וורמוט על רוטב עגבניות שרי

1 דירוגים
למלא קלמרי – הופך את המנה להרבה יותר אלגנטית. כמעט כל סלט מבושל שאתם אוהבים יכול לשמש כמלית - אפילו מטבוחה למתכון המלא
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

קציצות קישואים, נענע וחלומי

קישואים ונענע הם שילוב מצוין, אלא שהנענע עשויה להיות שתלטנית. כדאי לבחור בנענע עדינת טעם ולטעום תוך כדי הכנה למתכון המלא
גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים

על מלית הריקוטה העדינה, שמקבלת מגוון ענק של טעמים, הנחתי אשכולות ענבים שחורים שניצלו לפני ההרכבה למתכון המלא
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא
מלפטי - לביבות תרד וריקוטה בליווי סלסת עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
מלפטי - לביבות תרד וריקוטה בליווי סלסת עגבניות של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

לביבות תרד וריקוטה בליווי סלסת עגבניות – מלפטי

2 דירוגים
גבינת הריקוטה הנייטרלית יכולה בקלות לספוח טעמים והיא מתנהגת למופת כתוספת לכל מאפה או קציצה למתכון המלא
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

עוגת לימון, ריקוטה ושקדים

עוגה בחושה קלאסית, רכה ועדינה, שמתאימה לתה והקפה שאחרי ארוחת החג או לבקרים של חול המועד למתכון המלא
מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי צלויות, קייל וריקוטה סלטה של דיוויד פרנקל. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי צלויות, קייל וריקוטה סלטה של דיוויד פרנקל. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי, קייל וריקוטה

1 דירוגים
מנת פסטה מהירה ורעננה מאוד שמעמידה במרכז הבמה רוטב המבוסס על מיצי עגבניות צלויות למתכון המלא
בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס של הילה יבניאלי־בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס של הילה יבניאלי־בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס

2 דירוגים
מושחת זה לא מילה - קינוח שמשלב את כל להיטי החג, עוגת שמרים, גבינה וכמובן איך אפשר בלי שוקולד למתכון המלא
פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה

4 דירוגים
פאי ריקוטה עשיר עם דבש וריבה, הדרך המושלמת לסיים ארוחה משפחתית חגיגית למתכון המלא
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

פסטה פאקרי עם פסטו, ריקוטה ושקדים

3 דירוגים
מנת הפסטה פאקרי (צינורות צרים) אופיינית לג'נובה שבאיטליה וכאן היא מוגשת עם ריקוטה, שקדים ופסטו טרי וריחני למתכון המלא
ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה

1 דירוגים
מבשלים את הספגטיני יחד עם הכרובית, הברוקולי והשום, שגם נותנים לפסטה מטעמם, ומכינים ארוחה ב-20 דקות למתכון המלא
קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף
קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף

קרם ריקוטה עם תפוחים מקורמלים ופירורי עוגיות חמאה

הרגע בו התפוחים בקרמל מתערבבים עם הקרירות של הריקוטה הוא אושר צרוף. ואז, מגיע קראנץ’ של עוגיות החמאה למתכון המלא
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים

קרפ איטלקי במילוי ריקוטה. האפרסקים מוקפצים ומתובלים ביין מרסלה מתקתק. אפשר לגוון עם נקטרינות ויין קינוח אחר למתכון המלא