מתכון

גונדי ברנג'י: כופתאות בשר ואורז

דצמבר 2018
6 דירוגים
גונדי ברנג'י. צילום: אנטולי מיכאלו
גונדי ברנג'י. צילום: אנטולי מיכאלו

לכבוד החורף הבא עלינו לטובה, קבלו מתכון קלאסי לגונדי פרסי שיחמם אתכם מבפנים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למעטפת הכופתאות

למלית הכופתאות

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למרק

1

בסיר גדול (שבו נבשל את הכופתאות) מטגנים סלרי, קולרבי, גזר ועלי כוסברה. מוסיפים רסק עגבניות, לימון פרסי ותבלינים ומערבבים. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.

לכמלית הכופתאות

2

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.

למעטפת הכופתאות

3

מסננים את האורז ומועכים קצת ביד / שוברים אותו קלות. מערבבים את האורז עם הבשר, הפטרוזיליה, הבצל והתבלינים לעיסה אחידה.

4

לוקחים כמות מתערובת הבשר והאורז ומשטחים אותה על כף היד (כמו פיתה) כך שנוכל למלא ולסגור אותה לקציצה בינונית בגודלה. שמים מעט מן המלית במרכז העיסה, מקערים את היד וסוגרים את הכדור בעזרת הידיים (כמו קובה); מהדקים כך שייסגר היטב ולא ייפתח בבישול.

5

מכניסים את הכופתאות למרק המבעבע ומבשלים על אש בינונית־קטנה חצי שעה, או עד שהכופתאות מוכנות.