מתכון

גונדי שירין: קציצות בשר ברוטב פירות מיובשים

דצמבר 2018
2 דירוגים
"גונדי שירין", קציצות ברוטב פירות מיובשים של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
"גונדי שירין", קציצות ברוטב פירות מיובשים של שף תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מנה מיוחדת ששמורה לחגים ולחתונות בקרב יהודי פרס

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לרוטב תבלינים ופירות מיובשים

להגשה

לקציצות

לרוטב תבלינים ופירות מיובשים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. צרים קציצות אחידות בגודלן.

2

מחממים מחבת גדולה או סיר סוטאז' עם כמות נדיבה של שמן, ומטגנים את הקציצות בכמה סבבים (כדי לאפשר טיגון אחיד) עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

לרוטב

3

יוצקים לסיר סוטאז' או למחבת את הסוכר והמים. מערבבים על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.

4

מוסיפים את הפירות המיובשים והתבלינים, מערבבים ומכניסים פנימה את הקציצות. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מבשלים עם מכסה על אש נמוכה 15-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך והופך מבריק.

להגשה

5

מגישים על מצע אורז פרסי חם ומפזרים שבבי שקדים קלויים מעל.