מתכון

גלידוניות יוגורמה בציפוי שוקולד ובייגלה

ביס קטן ומטריף שמשלב בתוכו חמצמצות כיפית, מתיקות קלאסית ומליחות מפתיעה. קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

אפריל 2021
גלידוניות יוגורמה בציפוי שוקולד ובייגלה של רון יוחננוב. צילום: נועם פריסמן
גלידוניות יוגורמה בציפוי שוקולד ובייגלה של רון יוחננוב. צילום: נועם פריסמן

המתכון מותאם לתבנית בגודל 20*20.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

לעיטור

אופן ההכנה

1

מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

2

שופכים לקערת המיקסר את החלב המרוכז, את היוגורמה ואת חמאת הבוטנים. מקציפים שוב כ-2 שניות עד לקבלת בלילה אחידה.

3

שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או ניילון נצמד. מקפיאים למשך לילה.

4

לאחר ההקפאה, חותכים את הגלידה במהירות לקוביות ומחזירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. חשוב שהקוביות יהיו קפואות לפני שמצפים אותן

מצפים את הגלידוניות

5

בקערה חסינת אש מניחים את השוקולד וחמאת הקקאו וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מניחים מעט לשוקולד הנמס להתקרר. השוקולד צריך להיות חמים אך לא רותח.

6

בעזרת קיסם, טובלים כל קוביה בשוקולד ומניחים מיד על תבנית. מקשטים בבייגלה ובחמאת בוטנים ומעבירים להקפאה להתייצבות.