המתכון מותאם לתבנית בגודל 20*20.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
לעיטור
אופן ההכנה
1
מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
2
שופכים לקערת המיקסר את החלב המרוכז, את היוגורמה ואת חמאת הבוטנים. מקציפים שוב כ-2 שניות עד לקבלת בלילה אחידה.
3
שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או ניילון נצמד. מקפיאים למשך לילה.
4
לאחר ההקפאה, חותכים את הגלידה במהירות לקוביות ומחזירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. חשוב שהקוביות יהיו קפואות לפני שמצפים אותן
מצפים את הגלידוניות
5
בקערה חסינת אש מניחים את השוקולד וחמאת הקקאו וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מניחים מעט לשוקולד הנמס להתקרר. השוקולד צריך להיות חמים אך לא רותח.
6
בעזרת קיסם, טובלים כל קוביה בשוקולד ומניחים מיד על תבנית. מקשטים בבייגלה ובחמאת בוטנים ומעבירים להקפאה להתייצבות.