מתכון

גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות

החציל עוזב לרגע את בת הזוג הנצחית שלו - הטחינה, ופוגש תערובת גבינות, שמחמיאה לטעמים העדינים שיש לחצילים בתחילת עונתם

2,152 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית
גלילי חצילים עם גבינות ברוטב עגבניות של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למילוי

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.

2

מניחים חצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים כרבע שעה להשחמה, הופכים לצד השני וממשיכים לאפות רבע שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומצננים כ־10 דקות.

3

מערבבים בקערה שלושה סוגי גבינות ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.

4

מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.

5

מניחים כפית מתערובת הגבינות בקצה פרוסת חציל ומגלגלים לגליל. ממשיכים עם יתר פרוסות החצילים והמילוי.

6

מסדרים את הגלילים בקדירה ויוצקים מעל את הרוטב. מכסים ואופים כשעתיים. מסירים את המכסה, מעלים את חום התנור ל־220 מעלות וממשיכים לאפות כרבע שעה להשחמה.