מתכון

גלילת פרג ותמרים

יוני 2019
1 דירוגים
גלילת פרג ותמרים של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק
גלילת פרג ותמרים של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

מנה אחרונה מנצחת שמציגה שילוב מושלם בין תמרים לפרג

מאחסנים את הבצק המוכן במקרר.

מתפיחים את הגלילות המוכנות חצי שעה בטמפרטורת החדר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית התמרים

למלית הפרג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק

1

מחממים קלות את המים והחלב (אפשר במיקרוגל) וממסים בהם את השמרים. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, המלח ואבקת הסוכר. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים למיקסר ומעבדים עד שהחמאה משתלבת עם התערובת היבשה. מוסיפים את הביצה ותערובת השמרים ומעבדים במהירות בינונית עד קבלת בצק אחיד. שומרים במקרר עד השימוש.

למלית התמרים

2

מגלענים את התמרים, קוצצים דק מאוד ומתבלים בקינמון.

למלית הפרג

3

ממסים בסיר את החלב עם הסוכר, הסילאן והחמאה. מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהכל מתחבר לתערובת אחידה. מתבלים בקליפת לימון מגוררת.

הרכבת הגלילות

4

מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 40 ס"מ. מורחים על הבצק שכבה אחידה של מילוי התמרים, ועליה מורחים שכבה אחידה של מילוי הפרג. חותכים באמצע לקבלת מלבנים בגודל 20 על 40 ס"מ. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה לאורך וחורצים בסכין פסי רוחב לעיטור.

5

מערבבים את החלמונים עם מעט מים ומברישים את הגלילות. מסדרים אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. נותנים לגלילות לנוח כחצי שעה לפני האפייה בטמפרטורת החדר כך שהשמרים יתפיחו אותן מעט.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהבצק מתייצב ומקבל גוון חום זהוב.