מתכון

גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים

אוגוסט 2019
6 דירוגים
גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל
גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל

הגספצ'ו הזה, שיתחבב מאוד על אוהבי החצילים, יכול לשמש מנת פתיחה קיצית במקום החציל בטחינה המוכר

שימו לב – יש להקפיא את הענבים לילה מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרוטונים

לגספצ'ו

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקפיאים את הענבים למשך לילה.

מכינים קרוטונים

2

מחממים תנור ל- 160 מעלות. מערבבים לחם, שמן זית, זעתר ומלח בקערה. מפזרים את הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ- 12 דקות עד שהוא זהוב.

3

קולים חצילים על להבה גלויה עד שהקליפה משחירה ובשר החצילים רך לגמרי. מעבירים למסננת להגרת נוזלים ולצינון. מקלפים את החצילים ומניחים במסננת במקרר לשעה לפחות.

4

טוחנים במעבד מזון את בשר החצילים עם שאר חומרי הגספצ'ו עד לקבלת תערובת חלקה.

5

מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.

6

מוזגים את הגספצ'ו לכלי הגשה. יוצקים מעל כל מנה כף יוגורט ומסדרים מעט פיסטוקים, 5-4 ענבים קפואים, 3-2 קרוטונים, כמה עלי זעתר ומעט קליפת לימון.