גספצ'ו עגבניות חריף של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל גספצ'ו עגבניות חריף מאת עומר אבישר 15 דקות קל כשר טבעוני מרק קר קיצי של עגבניות טריות עם טאצ' שמוסיף חריפות מרעננת למתכון המלא
גספצ'ו ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים גספצ'ו ענבים ומלפפונים מאת רן שמואלי וטל פייגנבאום 10 דקות + שעה קירור קל כשר טבעוני מרק קר עם טעמים רעננים נפלאים למתכון המלא
גספצ'ו ענבים עם טרטר דג של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים גספצ'ו ענבים עם טרטר דג מאת רן שמואלי וטל פייגנבאום 25 דקות + שעה קירור קל כשר דגים בקיץ טרטר אינטיאס או לוקוס הולך נהדר עם ענבים ירוקים מתוקים, שהופכים לבסיס של מרק גספצ'ו קר ופרשי למתכון המלא
נודי במרק דובדבנים של שף־קונדיטורית נועה חיים | צילום: אנטולי מיכאלו נודי במרק דובדבנים מאת שף קונדיטורית נועה חיים 40 דקות (זמן הכנה כולל כיומיים) למתקדמים כשר קינוחים נודי הם כדורי מלית רביולי ללא מעטפת, שאותם נהוג להגיש במטבח האיטלקי כמנה מלוחה למתכון המלא
גספצ'ו שרי צהובות ואפרסק עם פנקוטה של שף אדר לוטן | צילום: אנטולי מיכאלו גספצ'ו שרי ואפרסק עם פנקוטה קישואים מאת שף אדר לוטן 4 שעות למתקדמים כשר צמחוני מרק קר ומרענן שמשלב כפילוסופיית בישול חומרי גלם שגדלים באותו מקום באותה עונה למתכון המלא
מרק בצל ירוק של אורלי פלאי-ברונשטיין.צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע מרק בצל ירוק מאת אורלי פלאי ברונשטיין 15 דקות קל כשר צמחוני תשכחו ממרק הבצל הצרפתי הכבד והגבינתי. המרק הזה הוא ההיפך הגמור — אביבי, ירקרק ורענן למתכון המלא
גרניטה גספאצ’ו. אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע גרניטה גספאצ’ו מאת אורלי פלאי ברונשטיין 4 שעות קל כשר טבעוני כל משקה שתוסיפו לו אלכוהול יסרב לקפוא כליל. במקום זאת הוא יקבל מרקם גרגרי כמו של גרניטה. אנחנו הכנו כך מרק. למתכון המלא
גספצ'ו ירוק של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה גספצ'ו ירוק מאת שף תומר טל 35 דקות + צינון טבעוני קל כשר המרק הזה הוא דרך חדשה ליהנות מהירוקים של הקיץ למתכון המלא
מרק מלפפון ג’ין וטוניק של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן מרק מלפפון ג'ין וטוניק מאת שף ארז קומרובסקי 1/2 שעה קל כשר צמחוני למבוגרים בלבד: הדרינק הבריטי המפורסם מקבל זווית מקומית מיוגורט, פלפל חריף ושום למתכון המלא
מרק דובדבנים ולואיזה עם קרם קשיו של רינת צדוק. צילום: שני בריל מרק דובדבנים ולואיזה עם קרם קשיו ומקדמיה מאת רינת צדוק שעה + צינון קל כשר טבעוני קינוח אולטימטיבי לקיץ שמורכב מקרם קשיו ומקדמיה קטיפתי שצף במרק דובדבנים מבושם בלואיזה למתכון המלא
גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל גספצ'ו תירס מאת רינת צדוק 15 דקות קל מאוד כשר טבעוני כל מי שנהנה ללגום בקיץ גספצ’ו קר ימצא כאן תחליף בועט וכיפי. מרק מהיר ופשוט מאוד להכנה והטעמים מורכבים ורעננים. למתכון המלא
טראטור של חמי פסקה. צילום: גיל אליהו טראטור מאת חמי פסקה 40 דקות קל מאוד כשר מתכונים לשבועות השילוב של היוגורט עם המלפפונים המלוחים יוצר משקה קל ומרענן שאפשר להנות ממנו גם אחרי חג השבועות למתכון המלא
מרק קר של יוגורט וסלרי עם מלפפונים וחזרת טרייה של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר מרק קר של יוגורט וסלרי עם מלפפונים וחזרת טרייה מאת רועי ענתבי 10 דקות + 3 שעות צינון קל כשר צמחוני פרשנות אישית ורעננה במיוחד לטרטור. עלי סלרי וחזרת מוסיפים חריפות נעימה למתכון המלא
היאשי צ’וקה - מרק אטריות קיצי של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר היאשי צ'וקה – מרק אטריות קיצי מאת אורן גולדווסר 30 דקות קל כשר חזה עוף 2 דירוגים מנות הקיץ הן משהו בין סלט עם המון רוטב למרק אטריות עם מעט נוזל למתכון המלא
אחו בלנקו יוגורט של אליסיה קרמנב. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר אחו בלנקו יוגורט מאת אליסיה קרמנב 10 דקות קל מאוד כשר צמחוני מטבחי הים התיכון מלאים במרקים קרים ורעננים, מגספצ'ו ועד צזיקי. כאן שילבתי בין שניים מהחביבים עליי למתכון המלא
טרטור פלפלים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר טרטור פלפלים מאת אורלי פלאי ברונשטיין 10 דקות + קירור קל מאוד כשר צמחוני 2 דירוגים ריסוק הפלפלים עם יתר החומרים עוזר לטעמים להיטמע ביוגורט, שמרוויח גם גוון יפהפה למתכון המלא
מרק יוגורט וירוקים קר של ג'ני קפלן. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר מרק יוגורט וירוקים קר מאת ג'ני קפלן 5 דקות קל מאוד כשר צמחוני חיברתי בין השייק הירוק של הבוקר ובין מרק יוגורט קר וקיבלתי מנה אלגנטית, מרעננת ומפוצצת בחלבון ונוגדי חמצון למתכון המלא
מרק יוגורט ואפונה קר עם קרוטוני גורגונזולה של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר מרק יוגורט ואפונה קר עם קרוטוני גורגונזולה מאת איילת לטוביץ' 20 דקות קל כשר צמחוני 3 דירוגים מרק קר בעל טעם עדין ומרקם דשן שמגישים בכוסות קטנות למתכון המלא
מרק יוגורט וחציל של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר מרק יוגורט וחציל מאת קרן אלה גפן ויעל סלע 10 דקות קל כשר מרקים 4 דירוגים מרק יוגורט שמקבל חיזוק מחציל מעושן וגבינת פטה אשר מייצבת את המרקם ומעשירה אותו למתכון המלא
גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח שעה ושלושת רבעי קל כשר מרקים 1 דירוגים מכינים אותו כמעט כמו ויניגרט - עם זילוף איטי של שמן זית שמעניק לו גוף ומרקם קטיפתי למתכון המלא
גספצ'ו סלק עם גרניטה תפוגזר של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל גספצ'ו סלק עם גרניטה תפוגזר מאת סבינה ולדמן שעה ורבע ועוד לילה במקרר קל כשר תפוזים 2 דירוגים כאן המרק הספרדי פוגש את מרק הבורשט הרוסי והתוצאה מרעננת במיוחד. הגרניטה מוסיפה מרקם גס ופירותי למתכון המלא
גספצ'ו עגבניות עם סלט עגבניות צבעוניות של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל גספצ'ו עגבניות עם סלט עגבניות צבעוניות מאת סבינה ולדמן 10 דקות ועוד לילה במקרר קל כשר מרקים 2 דירוגים גרסתו הקלאסית של הגספצ'ו האנדלוסי מעמידה את העגבניות במרכז הבמה. סלט העגבניות שמצטרף בהגשה מוסיף טאץ' צבעוני למתכון המלא
גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל גספצ'ו חצילים קלויים, יוגורט וענבים קפואים מאת סבינה ולדמן כשעתיים קל כשר חצילים 6 דירוגים מרק קר קיצי עם טעמים מקוריים, שיכול לשמש מנת פתיחה במקום החציל בטחינה המוכר למתכון המלא
קוקטייל גספצ'ו צהוב עם קרוסטיני ירקות של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל קוקטייל גספצ'ו צהוב עם קרוסטיני ירקות מאת סבינה ולדמן 5 דקות + לילה במקרר קל כשר ירקות 3 דירוגים אם תדללו את הגספצ'ו במים ותוסיפו לו אלכוהול, הוא יהפוך לקוקטייל קיצי ומרענן, שדומה בקשת הטעמים שלו לבלאדי מרי למתכון המלא
גספצ'ו אפרסקים, שום, שקדים ורוזטה של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל גספצ'ו אפרסקים, שום, שקדים ורוזטה מאת סבינה ולדמן כשעתיים קל כשר אפרסקים 3 דירוגים המתכון הזה מבוסס על הגרסה העתיקה של הגספצ'ו - אחו בלנקו למתכון המלא
קרוסטיני עם ירקות טריים של סבינה ולדמן . צילום: שרית גופן . סגנון: ענת לבל קרוסטיני עם ירקות טריים מאת סבינה ולדמן כ-15 דקות קל מאוד כשר ירקות 2 דירוגים קרוסטיני צבעוני ופריך שהולך נפלא גם עם גספצ'ו וגם כנשנוש קוקטייל בזכות עצמו למתכון המלא
טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים ועשבי תיבול של אור גינסברג. צילום: אנטולי מיכאלו טרטר אינטיאס עם גספצ'ו תפוחים ועשבי תיבול 5 שעות קל מאוד כשר דגים 1 דירוגים טרטר צבעוני, קיצי, קליל ומרענן, בדיוק כמו שטרטר דג צריך להיות למתכון המלא
גספצ'ו זוקיני של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל גספצ'ו זוקיני מאת עומר אבישר 30 דקות קל כשר אוכל בריא 2 דירוגים מנת מרק מרעננת וקלילה במקום מרק העוף המסורתי המכביד, עם טוויסט של פרחי קישוא בטמפורה למתכון המלא
טרטור דובדבנים, עראק וגבינת המאירי של עמוס שיאון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע טרטור דובדבנים, ערק וגבינת המאירי מאת שף עמוס שיאון 10 דקות +2 שעות קירור קל מאוד כשר מתכונים לאירוח 3 דירוגים מרק עם כמה רבדים: הדובדבנים נותנים מתיקות וצבע, הגבינה מעשירה את המרקם והערק מוסיף טעם חצוף של קיץ למתכון המלא
גספצ'ו סגול של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי גספצ'ו סגול מאת לירז שדה 1 שעה קל מאוד כשר ירקות 2 דירוגים הוא מזכיר במראהו בורשט, אבל למעשה מדובר בגספצ'ו קייצי קליל ומרענן שמקבל את צבעו בזכות כרוב סגול למתכון המלא
קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה קבב שרימפס וגבינת פטה במרק קר של אפונה ויוגורט מאת איילת לטוביץ' 25 דקות קל לא כשר מרקים 2 דירוגים המנה הקיצית הזו משלבת בין חום וקור - קבבים חמים ועסיסיים משרימפס וגבינת פטה, שמוגשים על מרק אפונה מרענן למתכון המלא
מרק מלפפונים ויוגורט של שפית איילת לטוביץ'. צילום: דניאל לילה מרק מלפפונים ויוגורט מאת איילת לטוביץ' 1.5 שעות קל כשר מתכונים לשבועות 4 דירוגים הגרסה שלי למרק טרטור כוללת גם חציל קלוי שמוסיף עוקצנות, טפנאד שמעניק עומק וקרוטוני גבינה בולגרית לפריכות למתכון המלא
גספצ'ו עגבניות קר עם קינואה אדומה וגריסיני של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור גספצ'ו עגבניות קר עם קינואה אדומה וגריסיני מאת מורן לידור 45 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים שף מורן לידור מגיש מתכון לגספצ'ו איטלקי קלאסי למתכון המלא
מרק יוגורט עיזים וחצילים קלויים. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמי סגל מרק יוגורט עיזים וחצילים קלויים מאת אורלי פלאי ברונשטיין 10 דקות קל כשר מנות ראשונות הטעם המעושן של חציל קלוי מזוהה עם המטבח המקומי משלבים עם יוגורט עזים ומקבלים ממרח מעולה, או מרק קריר ומצנן למתכון המלא
גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל של שף גיא מלכה. צילום: אנטולי מיכאלו גספצ'ו אבטיח ושרימפס קריסטל מאת שף גיא מלכה 20 דקות קל לא כשר פירות ים 3 דירוגים גיא מלכה, שף חדר האוכל, מציע מנת אבטיח שמשלימה ארוחה קיצית חלומית למתכון המלא
סשימי לוקוס עם גספצ'ו אבטיח וגבינה בולגרית של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן סשימי לוקוס עם גספצ’ו אבטיח וגבינה בולגרית מאת שפית אביבית פריאל 10 דקות קל כשר דגים 4 דירוגים לוקוס הוא הבחירה המיטבית למנה הזו, שהדגש בה הוא על חומרי גלם מעולים, אבל כל דג לבן טרי אחר יעשה את העבודה למתכון המלא
גספצ'ו עגבניות צהובות עם טרטר דג ים לבן של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן גספצ'ו עגבניות צהובות עם טרטר דג ים לבן מאת שף רן שמואלי 10 דקות כשר קל מאוד מרקים 1 דירוגים החליפו את העגבניות האדומות בשרי צהובות, חזקו את הצבע הלוהט בפלפלים צהובים ובמעט חריף - ויש לכם מרק מושלם למתכון המלא
גספצ’ו אבטיח עם סלט צנוניות, לאבנה וזעתר . צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל גספצ’ו אבטיח עם סלט צנוניות, לאבנה וזעתר מאת סבינה ולדמן קל כשר מרקים 2 דירוגים מרק קר של אבטיח שיתאים לכל ארוחה אביבית או קיצית למתכון המלא
מרק יוגורט בלקני. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע מרק יוגורט בלקני מאת מיכל מוזס 20 דקות קל מאוד כשר מתכונים לקיץ 1 דירוגים מרק קר וחמצמץ עם רעננות מרשימה שיפתח בכיף כל ארוחה אביבית או קיצית למתכון המלא
מרק גספאצ’ו כתום של פלפלים קלויים . צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי מרק גספאצ’ו כתום של פלפלים קלויים מאת שי לי ליפא 30 דקות הכנה + 4 שעות צינון קל מאוד כשר אוכל בריא 2 דירוגים מרק אמיתי עם שפע ירקות, עשבי תיבול ותבלינים - מוגש קר ומתאים לקיץ למתכון המלא
מרק חצילים קלויים, יוגורט וגבינת עיזים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע מרק חצילים קלויים, יוגורט וגבינת עיזים מאת מיכל מוזס ואורלי פלאי ברונשטיין 1 שעה קל כשר מרקים 2 דירוגים תמצית ים תיכונית במרק גאוני אחד למתכון המלא