מתכון

גראטן גזרים

יוני 2019
1 דירוגים
גראטן גזרים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
גראטן גזרים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

הרעיון פשוט: פורסים את הגזרים דק ועורמים שכבות-שככבות בתבנית ממש כמו שמכינים גראטן תפוחי אדמה

אם אין מגבלות כשרות, תוכלו גם לפנק את הגראטן שלכם בבשאמל או פשוט בשמנת מתוקה.

אפשר גם לשחק עם התיבול וכמובן להחליף את הגזרים בירקות אטרקטיביים נוספים — לפתות, בטטות וכד'.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייש.

2

מסדרים בתבנית פרוסות גזר בצבעים שונים. בין שכבה לשכבה מברישים בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל לבן, פרחי לבנדר (לא יותר מדי, כדי שטעם הלבנדר לא ישתלט) ומעט קליפת לימון מגוררת. דוחסים את השכבות היטב (אך בעדינות) ועוטפים את התבנית בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום.

3

אופים 60 דקות.

4

מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות וצולים עוד 10 דקות עד שהגראטן מקבל צבע זהוב ויפה. אפשר להכין מראש ולחמם ב-180 מעלות לפני ההגשה.

לגיוון

5

מערבבים 2 מיכלים של שמנת מתוקה עם 2 שיני שום ויוצקים על הגראטן לפני הצלייה.