מתכון

גרסיני שוקולד

ינואר 2020
2 דירוגים
גרסיני שוקולד של אנה שפירו | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
גרסיני שוקולד של אנה שפירו | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מהילדות אני מכורה לבייגלה עם שוקולד. זה שילוב שלא נמאס לי ממנו אף פעם

הנה גרסת הקונדיטוריה האנינה לסטייה הקולינרית הקטנה שלי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי שוקולד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מחממים חלב וחמאה על להבה נמוכה עד שהחלב פושר והחמאה נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שמרים (לחלב פושר ולא חם) ומערבבים היטב.

2

שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה. יוצקים את תערובת החלב ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3

עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעצבים את הגריסיני ואופים

5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה (אין צורך לקמח). מחלקים אותו ל-30 כדורים במשקל כ-20 גרם כל אחד ומגלגלים אותם בעזרת הידיים לנחשים באורך כ-20 ס”מ. מסדרים בתבנית במרווחים של ½1 ס”מ.

6

אופים כ-15 דקות עד שהגריסיני יבשים ומזהיבים. מצננים.

מכינים ציפוי ומצפים

7

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב.

8

טובלים את הגריסיני עד מחצית גובהם בשוקולד המומס ומניחים בכוס כשהחלק הלא מצופה פונה מטה. מפזרים מלח על השוקולד לפי הטעם. אחרי שהשוקולד על הגריסיני מתייבש לחלוטין אפשר לאחסן בשכבה אחת בקופסה אטומה.