מתכון

דגי ים קטנים מטוגנים בטמפורה וסומאק ברוטב עמבה

פברואר 2020
3 דירוגים
דגי ים קטנים מטוגנים בטמפורה וסומאק ברוטב עמבה של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דגי ים קטנים מטוגנים בטמפורה וסומאק ברוטב עמבה של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הטוויסט של המנה מגיע מהתיבול הים תיכוני החמצמץ של הבלילה ומרוטב הטבילה המפתיע

אל תכינו את הנשנוש הזה ליותר מ-4 אנשים, אחרת תמצאו את עצמכם עומדים ומטגנים כל הערב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטמפורה

לקימוח

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הירקות לטיגון

1

שמים פרוסות תפוחי אדמה בקערה עם מי קרח ומשרים 15 דקות (ההשריה תתרום לפריכות הסופית). שמים טבעות בצל בקערה עם חלב ומשרים 15 דקות להוצאת החריפות. מסננים את תפוחי האדמה וטבעות הבצל ומייבשים היטב. דוקרים פלפלים חריפים בעזרת סכין או קיסם בכמה מקומות.

מכינים את הרוטב

2

מערבבים בעדינות יוגורט ועמבה ושומרים במקרר למיזוג טעמים.

מכינים את הבלילה, מטגנים ומגישים

3

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הבלילה למעט בירה וקרח. מוסיפים קוביות קרח ומוזגים את הבירה בהדרגה ותוך כדי ערבוב לקבלת עיסה סמיכה במרקם של בוץ. אם הבלילה דלילה מדי, אפשר להוסיף מעט קמח. מעבירים למקרר ל-15 דקות.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר (180 מעלות. אם אין מדחום, מניחים בשמן חתיכת ירק קטנה — השמן צריך לבעבע מסביב לירק בבועות בינוניות בגודלן).

5

שמים קורנפלור בקופסה גדולה עם מכסה. מכניסים לקופסה כ-5 פרוסות תפו”א, סוגרים את המכסה ומנערים היטב. אח”כ טובלים אותן בבלילת הטמפורה ומעבירים מייד לשמן החם. דופקים מעט בעזרת כף על דפנות הסיר על מנת למנוע הידבקות לתחתית. מטגנים 3-2 דקות מכל צד. אחרי תפוחי האדמה טובלים ומטגנים באותו אופן את טבעות הבצל ולבסוף את הפלפלים החריפים. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת כשהציפוי זהוב וקריספי.

6

מנמיכים מעט את חום השמן (ל-170 מעלות אם יש מדחום) ומטגנים את הדגים באותו אופן 4-3 דקות מכל צד.

7

מגישים מייד לצד פלח לימון ורוטב העמבה.