מתכון

דג במלח עם סלט קיצי

מאי 2019
4 דירוגים
דג במלח עם סלט ירקות קיץ של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
דג במלח עם סלט ירקות קיץ של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

אפיית הדג והגשתו במעטפת מלח היא דרך פשוטה ומרשימה להכין דג

המלח מהודק לעור הדג בזכות הבלילה ואינו מתפזר על בשר הדג החשוף. מגישים אותו עם סלט רענן שמשלב ירקות ופירות עונתיים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות.

2

ממלאים את בטן הדג בלימון, שום ופטרוזיליה. סוגרים בעזרת קיסמי שיניים.

3

בקערה גדולה מערבבים קמח ומים לבלילה חלקה. טובלים את הדג בבלילה לכיסוי מלא, כולל ראש וזנב.

4

מפזרים את המלח על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצפים את הדג בשכבת מלח גס ומנערים את עודפי המלח. מניחים את הדג בתבנית עם המלח ואופים כחצי שעה עד שהמלח מתקשה. מצננים ומקלפים את ציפוי המלח.

5

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומחלקים לצלחות הגשה. מפרקים את הדג ומניחים על הסלט.