מבשלים ואופים עם נקטרינות

הנקטרינה, כמו האפרסק ורוב הפירות הנשירים, נולדה בסין והגיעה לעולם המערבי מפרס. ולא, היא לא הכלאה בין אפרסק לשזיף, אלא מוטציה של אפרסק, בעל קליפה חלקה. מתישהו מישהו הדביק לה את השם “אפרשזיף”, ומאז הנקטרינה צריכה להוכיח שאין לה קשר לשזיף.
עונה בניגוד למשמש ולשזיף (שחולקים משמרת) הנקטרינה עוברת איתנו את כל חודשי הקיץ החמים והארוכים כל כך. הזנים הראשונים מופיעים במחירים מופקעים כבר באפריל-מאי והאחרונים נוטשים את המדפים רק באוקטובר. בעולם יש כ-175 זנים שלה. הנפוץ ביותר (גם אצלנו) הוא בעל קליפה כתומה-אדמדמה, שבשרו צהוב-כתמתם. הפרי מוצק יחסית ובטעם מתוק-חמצמץ. יש גם נקטרינות ירקרקות וגם סמוקות שמכונות “מי ורדים”.
איך בוחרים? ממששים: הנקטרינה משתייכת לקבוצת פירות הקיץ המכונה באנגלית Stone fruits, ולכן תמיד כדאי לקנות נקטרינות קשות (כמו אבן). הן ממילא מבשילות ומתרככות אחרי יום-יומיים. מריחים: הנקטרינה צריכה גם להריח כמו פרי שבא לכם לאכול.
איך מאחסנים? כדי להאריך את חיי הפרי כדאי לשמור במקרר, אבל אם הבית ממוזג אפשר גם בטמפ’ החדר.

נקטרינות ממולאות בקראמבל מלוח של מנצ’גו ופיסטוק של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
נקטרינות ממולאות בקראמבל מלוח של מנצ’גו ופיסטוק של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

נקטרינות ממולאות בקראמבל מלוח של מנצ'גו ופיסטוק

2 דירוגים
נקטרינות שעוברות צלייה ובתוכן נחים שלל טעמים שמשתלבים יחד בהרמוניה משגעת למתכון המלא
סלט שקדים עירומים עם אנדיב ונקטרינות של  ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
סלט שקדים עירומים עם אנדיב ונקטרינות של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

סלט שקדים עירומים עם אנדיב ונקטרינות

בדרך כלל מפזרים שקדים קלויים וקראנצ’יים על הסלט מלמעלה. כאן השקדים הטריים הם ליבו של הסלט למתכון המלא

סלט ארוגולה ומנצ'גו בוויניגרט שרי ספרדי

סלט מלא טעמים עזים: ארוגולה חרפרפה, נקטרינות מתוקות, גילופי גבינת מנצ'גו עשירה וכוסברה מרעננת. למתכון המלא
סלט ירקות ופירות ברוטב יוגורט עשבי תיבול של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
סלט ירקות ופירות ברוטב יוגורט עשבי תיבול של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

סלט ירקות ופירות ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

2 דירוגים
ארוחה קלילה, שעושה חסד עם פירות הקיץ ומאפשרת ליהנות מהם לא רק בקינוחים אלא כחלק מהארוחה עצמה. הרוטב כאן הוא רוטב שמתאים גם לסלטי ירקות סטנדרטיים יותר. למתכון המלא
עוגת נקטרינות בחושה של שפית־קונדיטורית דורית ברנד וטליה רסנר.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
עוגת נקטרינות בחושה של שפית־קונדיטורית דורית ברנד וטליה רסנר.צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

עוגה בחושה עם נקטרינות

עוגה בחושה קלה להכנה, מלאה בטעם נהדר של פירות קיץ. מושלמת לצד הקפה של אחר הצהריים למתכון המלא
סלט אטריות קר עם טטאקי טונה, נקטרינות ובזיליקום. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע.
סלט אטריות קר עם טטאקי טונה, נקטרינות ובזיליקום. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע.

סלט אטריות קר עם טטאקי טונה, נקטרינות ובזיליקום

טעמי הרוטב מתקשרים היטב עם הנקטרינות ועם אטריות השעועית, והכל יחד מהווה תפאורה לשחקנית הראשית: טונה צרובה למתכון המלא