מתכון

דג במעטפה בציר של עצמו

אפיית דגים במעטפה שאוגרת אדים היא הדרך הטובה ביותר לשמר את העסיסיות שלהם

541 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
דג במעטפה בציר של עצמו של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט
דג במעטפה בציר של עצמו של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט

אפיית דגים במעטפה שאוגרת אדים היא הדרך הטובה ביותר לשמר את העסיסיות שלהם. הדגים נשארים לבנים ונימוחים, והגשתם חגיגית ומרשימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

לדג במעטפה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים אידרה וראש דג כ־4 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט מים ותפוז, מערבבים וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות להזהבה קלה של הירקות. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מסירים את המכסה ומבשלים על להבה בינונית כ־40 דקות. מוסיפים את התפוז, מכסים, משהים לרבע שעה ומסננים.

מכינים את הדג

2

מחממים תנור ל־190 מעלות.

3

חותכים כל פילה לחצי, מתבלים משני הצדדים במלח ופלפל ומניחים כל חלק במרכז נייר אפייה. מניחים מעל כל דג פרוסת פלפל חריף ועלים מגבעול שמיר, מזלפים מעט שמן זית וכף יין לבן וסוגרים את הנייר היטב למעטפה (כמו סוכרייה).

4

מעבירים את המעטפות לתבנית ואופים כרבע שעה. פותחים את המעטפות ואם הדגים לא מוכנים, ממשיכים לאפות 5 דקות נוספות בתוך המעטפות.

5

מביאים לרתיחה במחבת קטנה כוס מהציר וממשיכים לבשל לצמצום לחצי. מוסיפים כף חמאה ומערבבים להמסה.

6

מוזגים את הציר לצלחות הגשה, מניחים מעל את הדגים ומגישים.