מתכון

דג שלם בתנור בציפוי שומר ואוזו

דצמבר 2018
4 דירוגים
דג שלם בציפוי שומר ואוזו של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
דג שלם בציפוי שומר ואוזו של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

שומר צלוי בתנור מקבל מרקם וטעמים אחרים לחלוטין. עם שמן זית, אוזו ודגים מתקבלת מנה מיוחדת וטעימה במיוחד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2

מסדרים על כל דג פרוסות שומר ולימון. יוצקים על כל דג שמן זית ואוזו.

3

מפזרים מלח, פלפל, פרוסות פלפל חריף ופרוסות שום, מכסים בנייר אפייה ואופים כ־15 דקות. מסירים את הנייר ואופים עוד כ־8 דקות עד שהדג עשוי מבפנים (נועצים סכין ופותחים מעט כדי לראות אם הוא הלבין).