מנה קיצית, קלילה וכיפית, שמשלבת עגבניות ודובדבנים – שילוב לא שגרתי על פניו, שעובד נהדר גם עם עשבי תיבול טריים. לאריק צרפתי יש את הדגים הכי טובים בארץ ואנחנו מאוהבים בו ובדגים שלו כבר שנים. אין כמו אריק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקונסומה עגבניות
לתחמיץ סויה
לדג
אופן ההכנה
מכינים קונסומה עגבניות
1
מרסקים עגבניות במעבד מזון ומעבירים למסננת גדולה מרופדת בבד חיתול ומונחת על קערה. קושרים את הבד מלמעלה ומסננים במקרר ללילה.
2
מעבירים את הנוזלים המסוננים לסיר, מוסיפים למון גראס, כפיר ליים ומלח ומבשלים על להבה נמוכה כשעה לצמצום חלקי. מכבים את הלהבה, מסננים, מוסיפים סויה, מערבבים ומקררים במקרר.
מכינים תחמיץ סויה
3
מביאים לרתיחה את כל המרכיבים בסיר קטן להמסת הסוכר. מצננים לטמפרטורת החדר.
מכינים את הדג
4
מניחים בקערה את כל מרכיבי הדג ו־4 כפות מתחמיץ הסויה )את היתר שומרים בכלי אטום במקרר( ומערבבים בעדינות. מניחים בצלחות הגשה, יוצקים מסביב את קונסומה העגבניות, מפזרים עוד עלי כוסברה ובזיליקום, מטפטפים שמן זית ומגישים.