מתכון

דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל

מרץ 2020
2 דירוגים
דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דג ים פרוס עם סלק שרוף, צנוניות ושמן צ’ילי והל של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עיקר המאמץ הוא בהכנת הסלקים, אבל זה משתלם כי טעמם האדמתי משתלב נהדר עם הדג הנא והתיבול החריף של צ’ילי והל

לגרסה טבעונית: מחליפים את פיסות הדג בפרחי כרובית קטנים (לא מבושלים).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למחית צ'ילי והל

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום, זורקים לגחלים לוחשות ונותנים להם להתרכך כשעתיים בערך. לחילופין אופים את הסלקים העטופים ב-180 מעלות כשעתיים.

2

מצננים, קולפים את הסלקים ומגררים אותם דק על פומפייה. מניחים במסננת כדי להוציא את הנוזלים המיותרים.

3

מערבבים את חומרי מחית התיבול.

להגשה

4

מסדרים שכבה דקה של סלק מגורר על צלחת, מניחים עליו פרוסות דג ומברישים במחית צ’ילי והל. מפזרים צנוניות ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח. לבסוף מקשטים בעלי ראשד.