מתכון

דג שלם מעושן עם עשבים

אפריל 2021
דג שלם מעושן עם עשבים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש
דג שלם מעושן עם עשבים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

הצלייה של דג במאונך מעל מדורה היא אטית, ואחראית לכך שבשר הדג הופך לעסיסי במיוחד ומתמלא בטעמי האש ובניחוחות של עשבי התיבול

כדי להכין את הדג צריכים להצטייד בבול עץ חצוי, גדול יותר מגודל הדג, ושלושה מסמרים. אם אין בול עץ, אפשר להצמיד את הדג למקל, בזנט או שיפוד גדול
בעזרת חוט ברזל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסדרים עשבי תיבול לרוחב בול עץ (בצד השטוח שלו). משמנים את הדג מכל הצדדים, ממליחים ומפלפלים. מניחים את הדג על בול העץ ונועצים אותו אליו בעזרת שלושה מסמרים (בראש, במרכז ובזנב).

דג שלם מעושן עם עשבים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

2

מניחים את בול העץ במאונך לשפת המדורה או בשולי רשת הגריל. צולים שעה ובודקים אם בשר הדג לבן בחלקו המרכזי. אם הוא לבן הוא מוכן, אם לא – צולים עוד כמה דקות ובודקים שוב.