כדי להכין את הדג צריכים להצטייד בבול עץ חצוי, גדול יותר מגודל הדג, ושלושה מסמרים. אם אין בול עץ, אפשר להצמיד את הדג למקל, בזנט או שיפוד גדול
בעזרת חוט ברזל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסדרים עשבי תיבול לרוחב בול עץ (בצד השטוח שלו). משמנים את הדג מכל הצדדים, ממליחים ומפלפלים. מניחים את הדג על בול העץ ונועצים אותו אליו בעזרת שלושה מסמרים (בראש, במרכז ובזנב).
2
מניחים את בול העץ במאונך לשפת המדורה או בשולי רשת הגריל. צולים שעה ובודקים אם בשר הדג לבן בחלקו המרכזי. אם הוא לבן הוא מוכן, אם לא – צולים עוד כמה דקות ובודקים שוב.