מתכון

דג שלם על האש

כשצולים דג שלם על גחלים חשוב לבחור דג שומני. כדאי להמליח אותו ולמשוח בשמן גם לפני הצלייה וגם מיד אחריה

אפריל 2019
דג שלם על האש של שף יחי זינו. צילום: רן בירן
דג שלם על האש של שף יחי זינו. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממליחים את הדג ומושחים בשמן זית (אין צורך לחרוץ).

2

צולים את הדג בגריל פחמים 5־6 דקות מכל צד. מחדירים סכין לחיבור בין הראש לגוף הדג ומציצים - אם צבע עצם השדרה לבן אטום לגמרי (ולא שקוף) הדג מוכן.

3

מסירים מהאש, מושחים שוב בשמן זית ומפזרים מלח גס.